Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Millorant la finca pública de Galatzó

Divendres, 29 de desembre de 2017

LA FINCA PÚBLICA DE GALATZÓ COMENÇA A RECUPERAR EL SEU SISTEMA HIDRÀULIC AMB LA REPARACIÓ DE L'ALJUB I EL SAFAREIG

Han finalitzat les obres de millores que permeten conservar elements patrimonials i etnològics i solucionar problemes d'humitats

L'Ajuntament de Calvià ha dut a terme al llarg d'aquest últim mes una sèrie d'actuacions de millores en el sistema hidràulic en la finca de Galatzó, que han consistit en la neteja, reparacions i impermeabilitzacions tant de l'aljub de les Cases com del safareig de la finca pública.
Les obres s'han realitzat amb l'objectiu d'estalviar aigua prevenint pèrdues innecessàries; evitar el risc d'humitats per filtracions que provocava l'aljub a l'estructura de l'edifici principal, especialment a la sala de la tafona; i conservar i mantenir l'estructura de l'aljub i del safareig per emmagatzemar l'aigua de pluja recollida de les teulades, així com l'aigua acumulada del pou i de la font des Ratxo, per al seu posterior ús a les cases, jardí i instal·lacions agropecuàries.

Aquestes actuacions, juntament amb la recuperació de la sèquia de la font des Ratxo, s'emmarquen en un projecte de millora del sistema hidràulic de la finca de Galatzó que l'Ajuntament de Calvià va presentar a la convocatòria pública de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, al maig de 2017. D'aquesta convocatòria, s'han concedit l'Ajuntament de Calvià 21.921,05 euros per executar el projecte.
Els treballs realitzats han permès millorar la gestió hídrica de la finca, tant des del punt de vista estètic com a funcional, preservant una part de l'edifici dels problemes d'humitats que presenta, i conservant i posant en valor els elements patrimonials i etnològics que formen part del sistema hidràulic de la finca.
La finca pública de Galatzó serà objecte també de millores a través de fons de l'impost de turisme sostenible, que destinarà 2.195.522,86 euros a la recuperació del sistema hidràulic per potenciar la gestió agropecuària i ambiental de la finca, i a la reforma de l'edifici de les antigues porqueres per ubicar-hi un alberg de muntanya per a excursionistes.