Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Xerrada informativa sobre colònies de moixos

Calvià, 9 de febrer de 2018

XERRADA INFORMATIVA I FORMATIVA SOBRE COLÒNIES FERALS

En el marc de l'Ordenança de Benestar Animal, l'Ajuntament està realitzant una sèrie d'actuacions destinades a la gestió i control de colònies de moixos en el municipi

En el marc de les mesures i actuacions relacionades amb el benestar animal, ahir dijous es va impartir una xerrada informativa sobre la gestió i control ètic de colònies ferals al municipi, a les dependències de Es Generador, dirigida a voluntaris, particulars, professionals i associacions involucrades i / o interessades en l'atenció de colònies felines.

A la xerrada es va abordar l'objectiu del projecte d'evitar colònies de moixos no controlades, ja que aquestes poden crear un focus d'insalubritat i un risc sanitari i molèsties per als veïnats. Per això i a causa de la creixent sensibilització cap als animals, i el tracte ètic que als mateixos s'ha de dispensar, s'ha vingut reivindicant que el mètode més efectiu i ètic per al control de les colònies de gats, és el conegut com MÈTODE CES ( captura, esterilització i amollada en el seu entorn).

Una vegada que, en l'ús de les pròpies competències de l'Ajuntament, es reconeix i regula en l'Ordenança de benestar animal la figura del moix feral i el seu dret a una vida digna i saludable en el seu propi espai natural, i es consoliden les col·laboracions i suports establerts amb les associacions protectores d'animals (SOS animal i BALDEA) en l'aplicació del mètode CES, el següent pas és la regulació de la figura del cuidador o alimentador, el registre de les colònies ferals al municipi i campanyes informatives i educatives a la ciutadania encaminades a fomentar el respecte a tots els animals.

Aquesta reunió ha permès una coordinació amb les persones responsables i cuidadores de colònies ferals al municipi i informar-los que les persones alimentadores de colònies ferals han d'estar registrades i autoritzades per a l'atenció de les colònies en compliment amb l'article 8.6 de l'Ordenança Municipal de benestar i tinença d'animals que viuen a l'entorn humà.

D'aquesta manera, se segueix treballant per vetllar pel benestar d'aquests moixos ferals, amb totes aquestes actuacions que permeten que rebin atenció, vigilància sanitària i alimentació, donant suport a les persones, a les organitzacions i entitats cíviques sense afany de lucre, per que tinguin cura amb ells. A més, no només es dóna seguretat a les persones cuidadores i als animals de les colònies, sinó també es dóna seguretat a les persones que conviuen a l'entorn i al medi ambient.

A la ponència varen assistir un total de 25 persones i va estar present la regidora responsable de l'àrea de Medi Ambient, Francisca Muñoz. Va ser impartida per Toni Mari, veterinari especialista en benestar animal, amb l'objecte d'aportar formació i informació sobre el model de gestió del control de moixos ferals a Calvià, protocols d'actuació, així com els drets i deures dels voluntaris.