Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

L'Ajuntament recolza la vaga del Dia de la Dona

Dimecres, 7 de març de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ RECOLZA LA VAGA DEL DIA DE LA DONA

Regidores municipals animen a les dones a sumar-se a la convocatòria del 8M

Regidores i directives de l'Ajuntament de Calvià s'han pres avui una foto per donar suport a la vaga de demà, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. D'aquesta manera, volen donar a conèixer el seu compromís amb les dones, defensar els seus drets, i les polítiques d'igualtat que ajudin a avançar cap a una societat democràtica més justa i equilibrada en la presa de decisions entre dones i homes.

A més, animen a participar en la vaga com a mesura reivindicativa davant la situació generalitzada de desigualtat laboral que tenen les dones. I per què, malgrat els avanços, encara persisteixen greus discriminacions de gènere i estereotips de caràcter sexista que impedeixen a les dones participar en igualtat de condicions en tots els àmbits de la societat.

Per aquest motiu, a més, l'Ajuntament de Calvià s'ha posat com a repte concloure aquest any la redacció del pla d'igualtat municipal, on es contemplin les mesures per facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

Així mateix, reconeixen els avanços que s'han desenvolupat al llarg de les darreres dècades en matèria d'igualtat, i també alguns retrocessos i retallades que hi ha hagut en polítiques d'igualtat, especialment en l'àmbit local a causa del canvi legislatiu que s'ha modificat de manera substancial les competències dels ajuntaments en aquestes àrees. No hi pot haver una societat veritablement democràtica si no s'és capaç d'eliminar els comportaments i les actituds masclistes que atempten contra més de la meitat de la població. I aquest masclisme, fruit del patriarcat més ranci i més perjudicial per a les dones s'estén a tots els àmbits, des del familiar, al social i el laboral fins a la més cruel de les manifestacions com és la violència de gènere que s'exerceix sobre les dones.

L'objectiu és una societat lliure de masclisme, per al que reclamen mesures i polítiques per a un veritable canvi social que suposi una profunda transformació estructural en la qual les dones siguin protagonistes i copartícips. En aquest sentit, una de les majors desigualtats que viuen les dones correspon a l'àmbit laboral, de manera que s'advoca a una llei que contribueixi a erradicar les diverses situacions de discriminació que tenen les dones en l'accés a l'ocupació, la promoció professional, la eliminació de la bretxa salarial, que al costat de la precarietat i temporalitat, conformen la columna vertebral de la desigualtat laboral de les dones.