Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa de reutilitzaciķ de llibres de text

Dimecres, 5 de setembre de 2018

CALVIÀ POSA EN MARXA, PER TERCER CURS CONSECUTIU, EL PROGRAMA DE REUTILITZACIÓ DE LLIBRES DE TEXT AMB UNA AJUDA GLOBAL DE 60.000 EUROS

L'Ajuntament també ofereix ajudes per a l'inici del curs escolar

L'Ajuntament de Calvià impulsa, per tercer curs consecutiu, el projecte de reutilització de llibres de text en els centres escolars i instituts del municipi, amb una aportació total de 60.000 euros.

El curs 2016-2017 i amb la implicació de tota la comunitat educativa es va posar en marxa el programa de reutilització de llibres i material didàctic a través de la coordinació i concessió de subvencions a les escoles i instituts públics, en els ensenyaments obligatoris, per a la creació progressiva d'un fons de llibres.

El programa consisteix en la creació d'un fons de llibres i material didàctic de titularitat del centre que es nodreix de les aportacions econòmiques de les famílies i l'Ajuntament de Calvià amb la finalitat d'adquirir el material perquè l'alumnat el faci servir i els reutilitzi durant un mínim de 4 cursos. Per començar es va prioritzar la compra dels llibres de 5è i 6è de primària i els de 1r i 2n d'ESO als instituts, ampliant-se els següents anys a la resta de cursos.

La reutilització de llibres i altre material didàctic permet rebaixar la càrrega econòmica de les famílies, aprofundir en la idea de la sostenibilitat, així com garantir la igualtat d'oportunitats en el marc d'un sistema educatiu de qualitat, a més de complir altres objectius com fomentar els valors de la conservació responsable del material, el reciclatge, la cooperació, la solidaritat, la capacitat de compartir els recursos disponibles i donar l'oportunitat de construir un teixit social al centre escolar que promogui la cooperació entre famílies, el professorat i l'alumnat.

A més d'aquesta subvenció per a la reutilització dels llibres de text i material didàctic, l'Ajuntament de Calvià aporta 126.910 euros per a ajudes per a l'inici del curs escolar. Aquests ajuts s'ofereixen a les famílies de l'alumnat d'educació primària i secundària obligatòria matriculat en els centres públics.