Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Constituīt el II Consell de la Infāncia de Calviā

Dimarts, 20 de novembre de 2018

CONSTITUÏT EL II CONSELL DE LA INFÀNCIA DE CALVIÀ

La presidenta d'Unicef Balears dona la benvinguda a Calvià com a Ciutat Amiga de la Infància

Coincidint amb el Dia Universal de la Infància, avui s'ha constituït a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Calvià el II Consell de la Infància del municipi, en el qual han participat 30 alumnes (15 nins i 15 nines) de 9 col·legis públics del municipi. Els 30 consellers i conselleres han estat elegits per l'alumnat dels respectius col·legis per representar-los.

És la primera trobada que té lloc després que Calvià hagi rebut el Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, el segell CAI, que impulsa UNICEF, i que reconeix la tasca que està duent a terme l'Ajuntament, en coordinació amb les entitats locals i amb nins i nines, per liderar el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència al municipi.

Una de les actuacions que s'ha dut a terme en el marc d'aquest reconeixement és l'elaboració del I Pla Local de la Infància i Adolescència 2018-2021, un document de planificació que esdevé en una eina municipal eficaç i real per a la posada en marxa de solucions als problemes que afecten a la infància. Durant un any, s'ha treballat de manera intensa perquè totes les actuacions proposades responguin a l'important procés participatiu que s'ha dut a terme incloent per primera vegada la veu de la infància en les polítiques municipals.

L'òrgan de coordinació interna (MIA) que compta amb diversos departaments i els grups polítics municipals representats en el Ple, ha tingut un paper actiu i essencial en tot el procés d'elaboració del document que recull 144 actuacions.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat la benvinguda al Consell als 30 nins i nines que l'integren, i s'ha dirigit a ells explicant-los l'important que és per al municipi escoltar la veu de la infància. També ha participat la presidenta d'UNICEF Balears, Mercedes del Pozo, per donar la benvinguda a Calvià a la xarxa CAI.

Per la seva banda, els petits consellers i conselleres han aprovat el reglament intern de la comissió, i han llegit els drets que es recullen a la Convenció dels Drets de la Infància. Finalment, dos dels menors que varen participar ahir a "Propostes per la Infància" al Parlament infantil dels Illes Balears que es va celebrar ahir a la Cambra autonòmica, han explicat la seva experiència i la seva aportació en el Ple.

A l'acte han assistit regidors i regidores del Consistori de Calvià, i familiars dels nins i nines del Consell d'Infants.