Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campanya de reciclatge de vidre en hostaleria

Dilluns, 3 de desembre de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PROMOU EL RECICLATGE D'ENVASOS DE VIDRE ENTRE 350 ESTABLIMENTS HOSTALERS

-S'ha informat de les sancions recollides en l'ordenança municipal i s'ha reforçat la sensibilització d'un sector que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús.

-S'han lliurat més de 150 cubs adaptats als professionals de l'hostaleria, per facilitar la separació i reciclatge de residus d'envasos de vidre.

-Fins a l'octubre, a Calvià s'han recollit 3.224 tones de vidre, un 2% més que el 2018.

L'Ajuntament de Calvià ha finalitzat la campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler. La iniciativa ha arribat a més de 350 establiments (bars, cafeteries i restaurants) amb l'objectiu d'informar i vigilar el compliment de les ordenances municipals que obliguen els grans generadors a gestionar correctament els seus residus.

Per això, s'ha realitzat un treball de camp amb personal acreditat per reforçar el coneixement de les ordenances municipals en matèria de reciclatge i informar sobre les sancions en cas d'incompliment de la normativa. Així mateix, la iniciativa ha promogut la sensibilització sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre, com la protecció dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic.

Les visites de personal qualificat als establiments varen començar el passat mes de juny i varen finalitzar a finals del mes d'octubre. Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats dels establiments, es varen dur a terme auditories per comprovar que els establiments realitzaven correctament la separació en origen del vidre generat.

La campanya ha potenciat la dotació de mitjans als hostalers per facilitar la separació de residus d'envasos de vidre i el seu reciclatge, i Ecovidrio ha lliurat més de 150 cubs de diferents capacitats, segons el volum de generació de cada establiment.
Davant el mandat europeu de reciclar el 55% dels residus urbans el 2025, avançar en la implantació d'hàbits sostenibles en el sector hostaler és clau per reduir el volum de residus destinat a abocador i contribuir a la transició cap a l'economia circular. En aquest context, l'hostaleria genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, pel que la seva incidència per incrementar les dades de reciclatge és crítica.

Calvià duplica la mitjana insular

Fins al mes d'octubre, en el nostre municipi es varen recollir 3.224 tones de vidre, el que suposa un 2% més que l'any anterior. Al llarg de tot l'any 2017, es varen reciclar a Calvià més de 3.300 tones de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa una mitjana de 68kg / hab. Amb aquests resultats, el municipi duplica la mitjana insular de reciclatge d'envasos de vidre de Mallorca (30,5kg / hab).

En termes regionals, Balears va ser, el 2017, la comunitat autònoma líder en reciclatge d'envasos de vidre amb 38,8kg / hab. Gràcies al reciclatge de 43.349 tones de residus d'envasos, els balears varen aconseguir evitar l'emissió de 29.087 tones de CO2, equivalents a retirar 7.123 cotxes de la circulació durant un any. Així mateix, el reciclatge d'envasos de vidre ha permès estalviar 96.315 MWh d'energia, suficient per il·luminar una ciutat com Palma de Mallorca durant 2 mesos.