Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Constituciķ 'Red Destinos Turísticos Inteligentes'

Dimecres, 27 de febrer de 2019

CONSTITUÏTS ELS ÒRGANS DE GOVERN DE LA 'RED DESTINOS TURÍSTICOS INTELIGENTES' QUE AVUI INICIA EL SEU CAMÍ

El municipi de Calvià ocupa una de les nou vocalies de la Comissió Executiva com a membre del primer grup promotor de la xarxa

Enllaç al vídeo

Avui s'han constituït a Madrid els òrgans de govern de la 'Red de Destinos Turísticos Inteligentes' (DTI), dels quals Calvià formarà part com a titular d'una de les nou vocalies de la Comissió Executiva, a un acte que ha clausurat la ministra d'Indústria, Comerç i turisme, Reyes Maroto. La sessió l'ha presidit la secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, amb l'assistència del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el director general de Turisme de l'Ajuntament, Xavier Pascuet.

Després del llançament, el passat mes d'octubre, de la xarxa DTI, avui s'ha signat el protocol d'adhesió per part de les prop de 70 destinacions que integren la Xarxa, entre elles Calvià, i s'ha conformat la Comissió Plenària i la Comissió Executiva de DTI.

La Comissió Executiva està presidida per la secretària d'Estat de turisme, i SEGITTUR, la FEMP i Red.es tenen les tres vicepresidències. Completen aquest òrgan executiu 9 vocalies, de les quals una d'elles és assumida pel municipi de Calvià que ha estat proposat en formar part del primer grup promotor de la xarxa. La resta de les vocalies les formen els municipis d'Arona, Benidorm, Donostia/Sant Sebastià, Santander, Palència, Pontevedra, Avilés i San Bartolomé de Tirajana.

Les gairebé 70 destinacions que formen part de la xarxa DTI han signat el protocol pel qual es comprometen a participar, col·laborar i cooperar en l'impuls, suport i promoció de la xarxa. Aquesta es configura com un fòrum de trobada i debat per impulsar les destinacions turístiques tntel·ligents i maximitzar els beneficis de l'aplicació de la metodologia de la Secretaria d'Estat de Turisme i Segittur.
En paraules de la ministra Reyes Maroto, «la xarxa DTI és clau per al desenvolupament del sector turístic basat en una metodologia comuna i per conduir el procés de transformació del sector turístic impulsat per les Noves Tecnologies».

Per la seva banda, el batle Alfonso Rodríguez Badal ha assenyalat que «Calvià cerca en aquest treball en xarxa aplicar amb èxit les experiències i tecnologies innovadores que ens permetin millorar la nostra organització i també la nostra comunicació i serveis amb els que ens visiten. Intel·ligència també és cohesió social, sostenibilitat i futur, i el treball col·laboratiu és el camí adequat».

L'objectiu de la xarxa 'Red de Destinos Turísticos Inteligentes' és reforçar la perspectiva territorial en les polítiques públiques en matèria turística, fomentar la col·laboració entre destinacions i de les destinacions amb altres administracions, la indústria turística i altres xarxes o fòrums existents, i consolidar el lideratge d' Espanya en la governança i sostenibilitat de polítiques públiques turístiques. Per això, es planteja afavorir l'adopció de la metodologia DTI, la normalització i l'adhesió a la xarxa DTI; promoure el model i les experiències de les destinacions turístiques intel·ligents nacional i internacionalment, i impulsar la investigació, informació i les eines necessàries per al desenvolupament de les DTI.