Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Renovaciķ de vehicles a Calviā 2000

Dijous, 28 de febrer de 2019

CALVIÀ 2000 INVERTEIX GAIREBÉ UN MILIÓ D'EUROS A LA COMPRA DE 7 NOUS CAMIONS RECOL·LECTORS PER RENOVAR PART DE LA SEVA FLOTA

El personal conductor i operari prova i valora els vehicles durant el procés d'adquisició i ja s'està formant en el seu maneig

L'empresa pública Calvià 2000 ha adquirit 7 nous camions per la recollida de residus, per un valor total de 963.065 euros, per renovar vehicles de la seva flota que ja havien passat la fi de la seva vida útil. A més d'aquests vehicles, l'empresa municipal disposa d'una opció de compra sobre altres sis camions, el cost dels quals supera els 922.000 euros, dels quals tres podrien arribar enguany i tres al llarg de 2020.

Les noves adquisicions són 5 camions de càrrega del darrere de diferents capacitats i altres 2 vehicles de càrrega lateral. Concretament, per a la recollida de rebuig a la via pública, arribaran camions de 26 tones i càrrega posterior, mentre que per la recollida d'aquesta fracció a primeres línies de costa (Zones P) i hotels s'ha optat per vehicles de menor volum (16 tones) que permeten una major maniobrabilitat.

Per la recollida de selectiva (cartró i envasos) a via pública, s'han adquirit camions de càrrega lateral de 26 tones, i per aquesta mateixa recollida a hotels i Zones P, el camió serà de càrrega posterior i 18 tones.

Formació al personal operari i mecànic

Les empreses adjudicatàries hauran de formar al personal de Calvià 2000. Així, ja s'ha iniciat la formació a un grup designat de mecànics del taller, per al correcte aprenentatge del funcionament i reparació dels vehicles, i la formació als conductors i operaris, que aprendran l'ús i manteniment diari dels equips.

Es dóna la circumstància que les persones treballadores de l'empresa pública participen en el procés de selecció dels vehicles, en realitzar una valoració de cada un dels camions, seguint criteris de maneig (càrrega de contenidors, comandaments, conducció, ergonomia) i de manteniment (esforç necessari per realitzar les reparacions).

Són vehicles que compleixen amb la normativa Euro VI relativa a l'emissió de gasos contaminants, amb limitador de velocitat i tacògraf digital, fabricats amb materials d'alta resistència al desgast i la corrosió i, en el cas dels camions de càrrega lateral, amb càmeres per visualitzar la zona d'operacions, així com la tremuja i la cambra de compactació.