Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Xerrades de seguretat a la tercera edat de Calviā

Dijous, 14 de març de 2019

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

LA TERCERA EDAT EDAT DE CALVIÀ ES POSA AL DIA EN TEMES DE SEGURETAT

A les xerrades impartides per Policia s'inclouen consells per evitar estafes a través de compres a Internet

Agents de la Unitat de Policia Comunitària han dut a terme xerrades a les associacions de la Tercera Edat del municipi per tal de donar informació actualitzada sobre les mesures que han de seguir els majors per la seva seguretat. Cinc associacions han participat en aquestes trobades organitzats per la Unitat de Policia Comunitària la Policia Local perquè els grans se sentin i estiguin més segurs. A part dels consells tradicionals -com no donar dades personals ni bancàries per telèfon- es xerra sobre la seguretat a Internet, ja que s'ha constatat que molta gent gran ja són usuaris habituals de la xarxa. Els temes tractats van tant sobre mesures de seguretat en xarxes socials com en les transaccions de comerç electrònic.

L'objectiu d'aquestes actuacions és recordar les estafes més habituals, ja que la majoria dels casos en què els majors són víctimes de delictes, és perquè no són desconfiats. Altres consells d'utilitat que donen a conèixer són:
- No dur una llista de contrasenyes o números secrets
- Contactar amb Creu Roja, Serveis socials de l'Ajuntament de Calvià o ONG si es vol contractar algun servei d'ajuda a domicili
- Desconfiar d'uniformes i identificacions de serveis no contractats, i tampoc cridar als telèfons que aquests els faciliten.

D'altra banda, i igual que l'any passat, s'estan impartint xerrades a hotels de Palmanova, Magaluf i Santa Ponça dirigides als turistes de la tercera edat. Es tracta d'una trobada d'uns 15 minuts en què es recorda als visitants les mesures a tenir en compte per millorar la seguretat durant la seva estada. A més, se'ls facilita un fulletó editat per l'Ajuntament de Calvià on s'especifiquen 10 consells de seguretat bàsics, un mapa de línies de transport, i els telèfons que poden ser d'utilitat, com són l'112, el centre de salut, la Guàrdia Civil, servei de taxi o autobús.