Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Bases dels Premis rei En Jaume de Fotografia 2019

Dimarts, 14 de maig de 2019

LA «ARQUITECTURA DE CALVIÀ, DE LES TORRES DE DEFENSA A L'ÚLTIMA AVANTGUARDA» ÉS LA TEMÀTICA DE L'EDICIÓ D'AQUEST ANY DELS PREMIS REI EN JAUME DE FOTOGRAFIA

El certamen recuperat el 2018 pretén estimular la creació artística i donar a conèixer el municipi des de diversos aspectes

El resultat del concurs es coneixerà durant el transcurs de les Festes del rei En Jaume 2019

Podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç o clicant damunt la imatge

L'Ajuntament de Calvià convoca la segona edició dels Premis rei en Jaume de Fotografia que es podran presentar del 17 fins al 28 de juny, i la temàtica serà la «Arquitectura de Calvià, de les torres de defensa a l'última avantguarda».
L'any passat es va recuperar, amb els Premis rei En Jaume, un dels certàmens més reconeguts del panorama cultural de les Illes Balears que van néixer el 1971 amb el nom Premis Calvià i que, després de diferents etapes en què es van anar afegint modalitats i vinculant a les festes del Desembarcament, van deixar de convocar-se després de 2011.
Els Premis rei En Jaume de Fotografia es tornen a convocar per tal d'estimular la creació artística i donar a conèixer el municipi des de diversos aspectes com l'històric, el lúdic, el geogràfic, el natural, etc. Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s'estableix una temàtica protagonista amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre totes les obres presentades.
En aquesta edició, la temàtica és l'Arquitectura de Calvià que comprendrà des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat, i els següents tipus de construccions: edificis, habitatges, temples, fortificacions i altres obres similars, ja siguin de caràcter civil, públic, religiós, militar o particular.
Es convoquen 3 categories diferents: Premi rei En Jaume obra única, amb una dotació de 700 euros; Premi rei En Jaume obra en sèrie (de 2 a 6 fotografies), amb 1.000 euros, i Premi rei En Jaume portafolis (entre 10 i 20 imatges), dotat amb 1.300 euros.
Els Premis rei En Jaume es duran a terme durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, i el resultat del concurs es coneixerà durant les Festes del rei En Jaume, durant l'acte d'inauguració de l'Exposició que es realitzarà a la Sala d'exposicions de l'Ajuntament de Calvià.
En la passada edició, David Diéguez Rodríguez, amb la seva obra "Holi de colors", va obtenir el Premi rei En Jaume de Fotografia 2018 categoria color, mentre que en la modalitat de blanc i negre es va concedir una menció especial a l'obra "La reina mora busca al seu contrincant "de Bernat Carrot Calvayrac.