Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ampliaciķ de l'āmbit per prevenir l'abús infantil

Dimarts, 11 de juny de 2019

CALVIÀ INCORPORARÀ, A TRAVÉS DE LA FUNDACIÓ RANA, UN NOU PROJECTE DE PREVENCIÓ DE L'ABÚS A LA INFÀNCIA PER A L'ETAPA INFANTIL

L'Ajuntament i la Fundació RANA signen el quart conveni de col·laboració de protecció a la infància

El municipi de Calvià ampliarà enguany l'àmbit d'actuació per a la prevenció de l'abús i maltractament en la infància amb un nou projecte que s'implantarà a l'etapa infantil, a proposta del professorat dels centres educatius que han sol·licitat iniciar les activitats en edats més primerenques.

És una de les novetats del conveni que el batle de Calvià en funcions, Alfonso Rodríguez Badal, i la presidenta de RANA (Xarxa d'Ajuda a Nines i Nins abusats), Elizabeth Homberg, han signat per quart any consecutiu, i al qual han assistit també la tinent de batle en funcions de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès; la directora general de Desenvolupament Social i Equitat, Ana Pérez, Pilar Sevilla, directora de la Fundació RANA.

Amb la signatura del conveni, es té previst seguir avançant en la formació i sensibilització en tots els àmbits municipals i, a més, obrir una nova línia de treball encaminada a crear protocols de prevenció ajustats a les característiques de cada centre i dels seus professionals. Es començaria per l'àmbit esportiu, amb les instal·lacions de l'Institut Calvianer d'Esports.

El 2018, han passat pels diferents programes coordinats per RANA més de 450 persones:
Amb el professorat (32 en total) han treballat com valorar una sospita així com pautes per atendre la revelació d'un menor i la comunicació amb la família.
Amb les famílies (21 en total) han treballat la importància de generar un vincle afectiu amb els seus fills i filles i sobre com poden abordar el tema de la sexualitat amb ells com aspectes clau en la prevenció de l'abús sexual infantil.
Amb 148 adolescents han treballat com perdre la por a parlar de situacions que poden suposar risc i els han facilitat eines d'autoprotecció.
Amb 145 nins i nines de primària han treballat com demanar ajuda, tenir cura del propi cos i dir no.

S'ha treballat també amb 98 professionals de l'àmbit esportiu (professionals de l'ICE) i de l'àmbit del temps lliure que treballaven en els serveis municipals d'estiu durant 2018 (aules d'estiu, campus esportiu i activitats juvenils de dinamització), i amb alumnat del cicle formatiu de monitors de temps lliure de l'IFOC (10 joves en total).