Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Full de ruta per combatre el turisme d'excessos

Dilluns, 22 de juliol de 2019

EL BATLE DE CALVIÀ I EL CONSELLER DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL ACORDEN UN FULL DE RUTA PER COMBATRE EL TURISME D'EXCESSOS

Ambdues institucions es comprometen a treballar conjuntament per sol·licitar més reforços dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i per buscar fórmules que acompanyin a la inversió per a la reconversió de zones madures

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'han reunit aquest matí en una primera presa de contacte d'aquesta legislatura, per abordar diferents aspectes relacionats amb el municipi amb més places turístiques de les Illes Balears. Els directors generals municipals de Turisme, Xavier Pascuet, i de Coordinació Municipal, José Antonio Fernández Ballesta, i el director general de Model econòmic del Govern, Llorenç Pou, han participat també en la reunió.
En aquesta primera trobada que mantenen en aquesta legislatura, Alfonso Rodríguez ha traslladat al conseller els aspectes que més preocupen al municipi, per continuar avançant en la col·laboració que s'ha mantingut en els últims anys entre les dues administracions.
En aquest sentit, el batle i el conseller han coincidit en la necessitat d'intensificar actuacions per posar fre a l'anomenat turisme d'excessos i anar treballant en una normativa que fixi un marc de control.
Per això han acordat fixar un full de ruta i un seguit de reunions que es desenvoluparan a partir del mes de setembre determinar, per abordar el mandat dels Acords de Bellver sobre quines mesures normatives cal adoptar per combatre aquest turisme d'excessos.
Així mateix, i segons ha explicat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, avui s'han assolit altres dos compromisos per seguir avançant cap a una destinació de qualitat i sostenible. D'una banda, les dues administracions treballaran per millorar les mesures de seguretat a la zona de Magaluf, i en concret han apuntat la possibilitat d ' "arribar fins a Madrid" per demanar que la Guàrdia Civil estableixi els reforços necessaris per a garantir "una oferta d'oci nocturn , però controlada ".
D'altra banda, Govern i Ajuntament han acordat reclamar el compromís del Govern d'Espanya d'invertir en les zones turístiques madures per acompanyar les inversions que s'estan desenvolupant des de les empreses hoteleres amb l'objecte de reconvertir aquestes zones.
Per la seva banda, el conseller Negueruela ha recordat que des Inspecció de Treball s'estan desenvolupant actuacions per millorar la qualitat en l'ocupació i aturar situacions de treball irregular, i ha anunciat actuacions concretes a Magaluf, amb data indeterminada.

Declaracions del batle aquí

Declaracions del conseller aquí