Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comencen els actes de les Festes del rei En Jaume

Calvià, 26 d'agost de 2019

FESTES DEL REI EN JAUME 2019

Dijous tindrà lloc l'acte institucional amb la lectura del pregó que enguany anirà a càrrec de Manel Suárez, coordinador de l'estudi de les fosses de la Repressió a Mallorca i autor de l'informe sobre la fossa de Calvià

Dimecres es lliuraran els Premis rei En Jaume de Fotografia 2019

David Bisbal oferirà el concert central de les festes

Aquest dijous, 29 d'agost, arrenquen les Festes del rei En Jaume 2019 amb l'acte institucional que commemora el 790 aniversari del desembarcament de Jaume I a Santa Ponça. A les 20 h, a la Creu de Santa Ponça, tindrà lloc el discurs del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el pregó de les festes que aquest any anirà a càrrec del calvianer Manel Suárez, coordinador de l'estudi de les Fosses de la Repressió a Mallorca i autor de l'informe sobre la fossa de Calvià. Suárez, professor i cap d'estudis de l'Institut de Bendinat, va ser regidor de l'Ajuntament de Calvià i és autor de nombroses publicacions relacionades amb la seva faceta investigadora i la història del municipi.

Prèviament a l'acte institucional, dimecres es lliuraran els Premis rei En Jaume de Fotografia 2019, als que en aquesta edició s'han presentat 20 artistes amb més de 80 fotografies amb la temàtica «Arquitectura de Calvià, de les torres de defensa a l'última avantguarda». El lliurament de premis tindrà lloc el dimecres 28 d'agost a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Calvià, a les 19.30 h, coincidint amb la inauguració de l'Exposició de Fotografies dels Premis rei En Jaume 2019, que es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, fins al 20 de setembre.
El dissabte 31 d'agost, el recinte del Molí de Santa Ponça acollirà el concert central d'enguany que oferirà el cantant David Bisbal, guanyador, entre d'altres, de tres Grammy Llatí.
Aquest mateix dissabte se celebrarà el 20 Aniversari de la Trobada de Gegants i s'aprofitarà per estrenar i presentar en societat a les noves figures, les rèpliques dels gegants del rei En Jaume i la reina Violant.

La tradició: la desfilada i la batalla final
La tradició es donarà cita, en primer lloc, el diumenge dia 1 de setembre, a la plaça de la Pinada, amb el lliurament d'estendards i la presentació dels reis de les festes, Jaume I, que aquest any ha recaigut en Mario Cano , de la Colla Real, i Abu Yahya, que enguany representarà Fernando Morilla de la Colla Al-Madina. Seguidament, la Banda Municipal de Música de Calvià interpretarà el concert de 'La joia en el si de la mar', que narra els fets que van tenir lloc durant la conquesta de Mallorca.
Dissabte 7 de setembre, les tropes de Jaume I desembarcaran a la Creu de Santa Ponça, per desfilar posteriorment, al costat de les colles sarraïnes, i preparant-se per la batalla final de 'moros i cristians' que tindrà lloc a la platja de Santa Ponça .
El correfoc, tallers i animació infantil, teatre i recorreguts històrics, humor amb Txabi Franquesa, festa i esports, amb la divertida Elements Reis, junt amb el tradicional Mercat Medieval, que s'instal·larà a partir del dia 5, completen el programa d'activitats de les Festes del rei En Jaume que finalitzaran el diumenge 8 de setembre.

Novetats
En aquesta edició de les festes hi ha dues novetats respecte a anys anteriors.
D'una banda, el dijous 5 de setembre, tindrà lloc, per primera vegada, la Caminada de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, un recorregut de 4 km per fomentar la importància de la prevenció i els hàbits de vida saludable.
D'altra banda, les festes tindran un caràcter sostenible ja que el bar concessionari oferirà tassons reutilitzables, patrocinats per Mallorca Live Festival, i plats i coberts biodegradables.