Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acord de conveni per a la neteja de torrents

Dimecres, 25 de setembre de 2019

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ I LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI DEL GOVERN SIGNARAN UN CONVENI PER A LA NETEJA DE TORRENTS

L'any 2018 es netejaren gairebé 5 km de torrents al municipi

L'Ajuntament de Calvià i la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears signaran pròximament un conveni per dur a terme tasques de neteja de torrents al municipi, per seguir amb la feina que s'està realitzant.
El tinent de batle de Medi Ambient, Rafel Sedano, i la regidora de Medi Ambient, Marga Plomer, s'han reunit aquesta setmana amb la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau, per acordar dur a terme aquest acord, arran d'una petició que es va fer des de l'Ajuntament el passat dia 16 de setembre.
El conveni determinarà els trams de torrents que correspondrà netejar a l'Administració local i els que haurà de ser responsabilitat de la Conselleria, així com el calendari per dur a terme les actuacions.
Durant la legislatura passada es varen netejar gairebé 10 km de torrents, dels quals 4.893 es va fer l'any 2018: 1 km del torrent de la Costa d'en Blanes (Portals Nous), 790 m del torrent de Galatzó (Santa Ponça) i 3,1 km del torrent de Torà (Peguera).
Per la seva banda, l'Ajuntament de Calvià realitza, de forma habitual, abans i durant la temporada alta, neteges de la desembocadura del torrent de Santa Ponça. Aquests treballs es realitzen a través de l'empresa pública Calvià 2000 que du a terme, a més, tasques de neteja a la costa i als clavegarons de la platja Palmira (Peguera) i la platja de Magaluf, amb l'objecte d'evitar la retenció de aigües.