Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

S'amplia el servei de socorrisme a platges

Dimecres, 3 de juny de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AMPLIAT EL SERVEI DE SOCORRISME A PLATGES I CALES PER INCREMENTAR LA SEGURETAT DELS BANYISTES

La Policia continua amb els controls de les mesures de restricció de l'estat d'alarma

Amb l'inici del mes de juny l'horari dels 41 socorristes que fan feina a la costa calvianera és de les 10 del matí a les 18 h del capvespre. La distribució del personal és de quatre socorristes a Magaluf; tres a Son Maties, Palmanova, Santa Ponça i Palmira; dos a Illetes, Oratori, Es Carregador, Penyes Rotges, Peguera i Torà; i un a Buguenvíl·lea, cala Comtessa, cala Xinxell, Portals Nous, Costa d'en Blanes, Son Caliu, cala Vinyes, cala Falcó, Portals Vells, cala Blanca i cala Fornells.

El servei municipal de rescat, socorrisme i salvament es mantindrà durant tota la temporada estiuenca. A més a més, mentre duri l'estat d'alarma, el servei també dóna suport a les forces i cossos de seguretat per a l'acompliment de les mesures preventives establertes a la normativa dictada per la desescalada del confinament. Així, tot i que és permès el bany en la fase 2, encara cal distanciament social, control de la densitat i de les activitats que la ciutadania pot dur a terme. De fet, el passat cap de setmana es va tancar l'accés de manera puntual a les cales de Buguenvíl·lea, Oratori i Portals Nous per excés d'aforament. També cala Comtessa, que un altre pic dilluns va tenir sobreocupació.

D'altra banda, la Policia Local de Calvià ha aixecat nou actes administratives per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma la setmana passada, de les quals tres han estat a establiments per dur a terme activitats no permeses a l'interior. També es va localitzar una festa a la zona militar d'El Toro amb catorze joves. Es varen formular sis denúncies per botellot i deu per tenença de substàncies estupefaents/psicotròpiques. En total amb relació a l'estat d'alarma, els agents han interposat de 1.483 denúncies.

La Junta Local de Seguretat a Calvià avui ha posat en comú les dades de la setmana anterior i es prepara de cara a la futura arribada de turistes. En la reunió d'avui matí, hi han participat la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major de Policia José Antonio Navarro Muñoz; i el comandant del lloc de la Guàrdia Civil a Calvià, el tinent Manuel Martínez Palomo.

L'Ajuntament de Calvià reitera que és responsabilitat de totes i tots seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada. El consistori demana respecte a la franja horària dels majors de setanta anys, que tenen reservat entre les deu i les dotze del migdia i entre les set i les vuit del vespre per a ells.