Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

66 joves es formen amb les beques de Calviā

Dissabte, 19 de setembre de 2020

MÉS DE 60 JOVES HAN FINALITZAT LA SEVA FORMACIÓ A CALVIÀ A TRAVÉS DE LES BEQUES CONVOCADES PER L'AJUNTAMENT

En aquesta convocatòria hi ha hagut 27 beneficiaris més que en la de 2019

Seixanta-sis joves de Calvià han finalitzat la seva formació a través de les beques Projecta't i BeCalvià que convoca l'Ajuntament i en les que enguany s'ha invertit un pressupost de 212.160 euros. El número de joves beneficiaris de les beques s'ha incrementat un 70% respecte a la convocatòria passada en què 39 joves van rebre formació en empreses privades o en diferents serveis municipals.
En l'entrega dels diplomes, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, acompanyat per la tinenta de batle d'Educació i Ocupació, Olga Granados, va agrair a les empreses i als departaments municipals que han col·laborat en aquestes beques, per ajudar a crear oportunitats per a què joves en procés de formació tinguin contacte amb el món laboral, perquè «si els i les joves tenen majors i millors expectatives, Calvià també té majors i millors expectatives». Així mateix les va animar a formar-se constantment ja que «això fa una societat més formada i, per tant, una societat més lliure amb més capacitat per decidir».

Les beques de Calvià
Les beques Projecta't, en què hi han participat 20 joves recentment titulats en grau universitari o cicles formatius de grau mitjà o superior, tenen una durada de 10 mesos i consisteixen en una formació transversal i en práctiques formatives que es duen a terme a diferents departaments municipals. La subvenció per a aquestes beques és de 855 euros mensuals.
En les beques BeCalvià hi han participat 46 joves estudiants de grau universitari o de cicles formatius de grau mitjà o superior. En aquest cas, tenen una durada de 2 a 3 mesos i hi col·laboren departaments municipals i empreses privades. Se subvenciona aquesta beca amb 420 euros mensuals, i en el cas de l'empresa privada aquesta n'assumeix el 50%.
Els objectius de l'Ajuntament de Calvià amb aquestes beques, que gestiona l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), són contribuir a una millor qualificació professional; facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional; afavorir el desenvolupament de competències tècniques, metodològiques, personals i participatives; obtenir una experiència que faciliti la seva ocupabilitat futura, i fomentar els valors de la innovació, la creativitat i l'empreniment.