Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Lliurament de 14 parcelˇles d'horts urbans

Dimecres, 23 de setembre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ LLIURA 14 PARCEL·LES DELS HORTS URBANS DE SON BUGADELLES I SON FERRER

L'objectiu és ampliar el númerto d'horts al municipi donat l'increment de sol·licituds que van creixent any rere any

Avui s'han lliurat les 14 parcel·les disponibles dels horts urbans de Calvià, ubicats a Son Bugadelles i a Son Ferrer. D'aquestes parcel·les disponibles (7 a Son Bugadelles i 7 a Son Ferrer), 2 s'han adjudicat a persones aturades de llarga durada, 7 a persones jubilades i 5 a persones actives.
En total, a aquesta convocatòria s'han presentat 51 sol·licitants (13 dones i 38 homes), la qual cosa suposa 25 més que en l'anterior convocatòria en què es van presentar 26 persones (4 dones i 22 homes). Les persones que no han pogut accedir a una de les parcel·les passaran a formar part d'una llista d'espera per poder optar a una parcel·la que pugui quedar vacant davant possibles renúncies o caducitat de llicències.

El tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, ha assenyalat que, davant aquestes dades, l'Ajuntament està planificant l'ampliació del número d'horts urbans en el municipi. Segons Sedano, la previsió es fer nous nous horts a la zona de Magaluf donat que cada any va creixent la demanda i, a més, atesa la situació actual per mor del Covid-19, es pretén afavorir, amb la ubicació de nous horts, la sobirania alimentària i l'economia circular en el municipi de Calvià, facilitant l'accés a aliments nutritius produïts de forma sostenible i ecològica i potenciant el dret de decidir el seu propi sistema alimentari i productiu.
Actualment l'Ajuntament de Calvià disposa de 50 parcel·les distribuïdes entre els horts urbans de Son Bugadelles (32) i de Son Ferrer (18).