Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Dilluns, 26 d'octubre de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

UN LOCAL DE COPES DE PALMANOVA TORNA A INFRINGIR LES NORMES COVID-19

Es tracta d'un establiment on no es respectaven les distàncies de seguretat ni l'aforament, i que aquest estiu ja va ser proposat per a sanció

La Policia Local de Calvià ha actuat aquest cap de setmana en un famós local de la platja de Son Maties, a Palmanova, on no se seguia la normativa COVID-19. Els agents, alertats per dues telefonades de veïns diferents de la zona, varen acudir dissabte al club a les 18.10 h on deien que hi havia una festa. El club havia programat per aquest cap de setmana diverses sessions de DJ, de música en directe i sortejos. A l'arribada de la Policia, a l'establiment hi havia 47 clients i quatre treballadors d'hostaleria. Els policies locals de Calvià varen constatar que no es respectava la distància d'1'5 m de distància entre les taules, no s'exhibia el cartell informatiu sobre les normes vigents ni tampoc sobre l'aforament permès. Donades aquestes circumstàncies, els agents varen aixecar acta sancionadora i prengueren fotografies. Cal esmentar que davant l'actuació policial el responsable del club col•locar les taules de manera pertinent. No obstant aquesta correcció, es tracta d'un establiment que ja va ser sancionat aquest estiu en una actuació conjunta de Policia Local de Calvià, Guàrdia Civil i inspectors del Govern de les Illes Balears. Els motius detectats varen ser que no es mantenien les distàncies de seguretat i que la clientela no feia ús de la mascareta de protecció. Tota aquesta informació serà traslladada a l'executiu balear, competent en la matèria, que podrà avaluar si es tracta d'una infracció greu. Així doncs, segons el Decret llei 11/2020 de 10 de juliol, pel qual s’estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal•liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, a aquests tipus d'incompliments de la norma els correspon una sanció de multa entre 3.001 i 60.000 euros. La quantitat de sanció possible al club de Palmanova s'haurà de graduar tenint en compte criteris com la reincidència, el nombre de persones afectades, la intencionalitat, i el benefici obtingut a conseqüència de la infracció.

D'altra banda, també dissabte, des de la centraleta de Policia Local de Calvià es va rebre avís a les 21.30 h de què un restaurant del passeig de la Mar de Palmanova no complia amb les mesures sanitàries establertes per la COVID-19, per la qual cosa la patrulla va acudir al local, va aixecar acta i va proposar el negoci de restauració per a sanció. En una línia semblant, la setmana anterior a les 20.45 h els agents varen rebre una telefonada en la qual s'informava d'un bar de la carretera d'Andratx que incomplia el Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi ocasionada per la COVID-19. La Policia Local de Calvià va aixecar acta perquè el local no disposava del cartell indicatiu de l'aforament màxim permès ni de l'horari del local. L'incompliment de la normativa per part del restaurant i del bar correspondria a una infracció lleu, per la qual cosa la sanció seria d'una multa d'entre 100 i 3.000 euros cadascun.