Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Dimarts, 24 de novembre de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

LA MAJORIA DE SANCIONS PER NO FER CAS A LA NORMATIVA COVID-19 ES DONEN EN L'ÀMBIT ESPORTIU I ENTRE ELS JOVES

L'incompliment del toc de queda en el municipi és poc significatiu

La Policia Local de Calvià continua la seva tasca de seguiment de les mesures COVID-19 en el municipi. En les darreres dues setmanes no hi ha hagut cap incident notable, però sí alguns incompliments. Dissabte vespre a l'skate park de la Urbanització Galatzó i va haver-hi un moment de sobreocupació, amb una seixantena d'al•lots, per la qual cosa els agents de Policia Local de Calvià varen haver de desallotjar el recinte i varen aixecar nou actes a joves que no portaven mascareta. També en l'àmbit esportiu, dimarts passat al camp de futbol de Son Caliu, des de Policia varen ser alertats de què vuit adults havien botat la tanca de les pistes esportives i que estaven jugant a futbol sense autorització, ni estar federats, ni portar mascareta.

D'altra banda la setmana anterior, Policia Local de Calvià va sancionar set persones a Santa Ponça perquè feien botellada, no portaven mascareta i superaven el nombre de persones que es poden reunir. També en dissabte, però al migdia, es varen sancionar a tres joves que portaven substàncies estupefaents, dos cans potencialment perillosos sense morral i tampoc portaven mascareta.

També a Santa Ponça, dissabte vespre a les immediacions d'un bar, es varen aixecar tres actes per tenença de drogues, quatre per no emprar mascareta i dues per ocupació temporal de ganivets segons la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. A la Urbanització Galatzó, els policies varen sancionar tres persones dins un establiment que estaven fumant i jugant a dòmino a la barra del bar. I a un carrer de Magaluf es varen sancionar dos homes que fumaven i al cuiner d'un restaurant que estaven sense protecció a les vies respiratòries.

Local d'oci
La Policia Local de Calvià va aixecar acta la setmana passada a un establiment de servei de bar i música en directe, un local d'oci nocturn de Magaluf, que estava obert i en funcionament, pel que se suposa que ha comès una presumpta infracció al Decret-llei 11/2020 de 10 de juliol per incomplir les mesures excepcionals per fer front a la crisi sanitària COVID-19.

Mascaretes
Sobre l'ús de mascaretes, tant a la via pública com dins vehicles, s'han interposat 47 denúncies en els darrers quinze dies. D'aquestes, onze corresponen a la zona de Magaluf, vuit a Santa Ponça, sis a Bendinat, cinc al Polígon de Son Bugadelles, quatre tant a Illetes com a Peguera, tres a Son Caliu i a Son Ferrer, i una a Es Capdella, Palmanvoa i El Toro. Cal esmentar que al carrer Ramon de Montcada es va localitzar un menor sense mascareta, el qual va mostrar una declaració jurada d'exempció que no tenia gaire fiabiltiat, ja que és fumador. Els agents varen sol•licitar la presència de la mare, la qual tampoc no portava mascareta i feia declaracions negacionistes. Tots dos varen ser proposats per a sanció.

Toc de queda
En referència al toc de queda, en les darreres setmanes s'han sancionat quinze persones per aquest incompliment, normalment és abans de l'1.00 h o entre les 5.00 h i les 6.00 h. Les zones on s'han interposat aquestes denúncies són Polígon de Son Bugadelles, Magaluf, Bendinat i Ramon de Montcada (Santa Ponça).