Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes patis inclusius dels CEIP

Divendres, 24 de setembre de 2021

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ SUBVENCIONA ELS CENTRES ESCOLARS DEL MUNICIPI PER ADAPTAR-LOS A LES NECESSITATS I PER A LA CREACIÓ DE PATIS INCLUSIUS

Enguany les ajudes aniran dirigides als 4 primers centres, amb un total de 85.000 euros

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), engega el projecte d'ajudes per a la creació de patis inclusius en els centres d'educació d'infantil i primària, que es durà a terme en diferents fases, amb l'objectiu d'impulsar la realització d'intervencions en els patis de les escoles per tal d'adaptar-los a les noves necessitats i impulsar l'ús pedagògic i igualitari dels diferents espais del pati.

Aquest projecte neix arran de dues iniciatives. Per una banda, per la proposta realitzada en el II Consell de la Infància de Calvià en què es demanava “que s'arreglin i modernitzin tots els patis de les escoles”. Per altra banda, des del Parlament de les Illes Balears es va aprovar una proposició no de llei, relativa als patis inclusius, en què s'instava els ajuntaments a incloure materials i elements adaptats a tot l'alumnat que permetin la possibilitat de realitzar activitats d'oci dirigides a fomentar la igualtat, la prevenció del racisme, l'homofòbia o la discriminació per raons de capacitat.

Està previst que les projectes (que ja es poden presentar per a obtenir la subvenció) es desenvolupin al llarg de tres anys per a què tots els centres d'infantil i primària del municipi rebin l'ajuda. Per enguany, l'Ajuntament destinarà 85.000 euros als CEIP (centres d'infantil i primària) de Son Ferrer, del Puig de sa Morisca (Santa Ponça), Son Caliu i Xaloc (Peguera), que comptaran amb una partida de 21.250 euros cadascun.

Algunes de les actuacions en què s'ha interessat dur a terme els centres són, per exemple, l'adquisició de jocs gegants, rocòdroms, més zones verdes, pintades de jocs en terra, murals o mobiliari exterior, entre d'altres.