Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

II Jornades de Memōria Democrātica de Calviā

Dimecres, 29 de setembre de 2021

II JORNADES DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE CALVIÀ

Per segon any consecutiu s'obre un espai de reflexió commemorant l'aniversari de l'obertura de la fossa de Calvià

Per veure el Programa clicau damunt la imatge
Més informació: ENLLAÇ

L'Ajuntament convoca, per segon any consecutiu, les Jornades de Memòria Democràtica quan es compleix el tercer aniversari de l'obertura de la fossa de Calvià. Es tracta d'unes jornades per aprofundir, a partir de ponències, exposicions i taules rodones, en torn dels fets més greus i tràgics ocorreguts al municipi en el darrer segle, i com a eina de record i reparació a les persones que van patir aquests successos. 
Com recorda el regidor de Memòria Democràtica, Rafel Sedano, les Jornades varen néixer per crear un espai de reflexió que es va encetar amb l'obertura de la fossa el 8 d'octubre de 2018, i la intenció és cada any tractar temàtiques relacionades amb la memòria del poble de Calvià i, en concret, de la Memòria Democràtica. Per a això, explica Sedano, es duen veus que faran aportacions interessants tant a nivell de municipi com a nivel supramunicipal. 
Entre les activitats que el regidor destaca, hi ha la conferència de Laura Camargo, coredactora de la Llei de Memòria Democràtica, la xerrada del periodista Emilio Silva, la participació del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, i la col·laboració amb Memòria de Calvià en l'homenatge a les víctimes calvianeres.
Les II Jornades de Memòria Democràtica de Calvià arrancaran el divendres, primer d'octubre, a l'edifici municipal juvenil des Generador. Després de la presentació, en la sessió inaugural, i la intervenció de l'exdiputada Laura Camargo, es donarà pas a l'inauguració de l'exposició “Petites coses d'un temps d'espines”, una mostra itinerant de fotografies impulsada pel Grup d'investigació Mapas de Memoria de la UNED.
El dissabte, 2 d'octubre, a Sa Societat, tindran lloc les diferents ponències que comptaran amb intervinents de l'illa i de fora de l'illa (aquests darrers, online), com el periodista Emilio Silva o Maria Eugènia Jaume, autora del llibre “Esclaus oblidats. Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942)”, que parlarà sobre el camp de treball des Capdellà. La jornada clourà amb una taula rodona sobre simbologia feixista.
Les Jornades finalitzaran el diumenge, dia 3, amb activitats centrades amb propostes educatives dirigides a joves i infants, que es duran a terme a l'Auditori de l'IES Bendinat, i amb una xerrada i passejada per conèixer el Fortí d'Illetes, a càrrec de Manel Suàrez.
En col·laboració amb l'Ajuntament d'Andratx, al Teatre de sa Teulera, s'oferiran dues obres teatrals relacionades amb la temàtica.

S'ha de reservar plaça per a totes les activitats.