Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

XVIII Calviā Chess Festival i destacades novetats

Dijous, 7 d’octubre de 2021

EL XVIII CALVIÀ CHESS FESTIVAL COMPTARÀ AMB UN CENTENAR DE PARTICIPANTS PROVINENTS D'UNA VINTENA DE PAÏSOS

Les grans Mestres Sabrina Vega i Mónica Calzetta participaran en una exhibició pública en el marc de l'esdeveniment que se celebrarà a Palmanova del 9 al 17 d'octubre

(Imatge: Facebook Calvià Chess Festival)

El XVIII Calvià Chess Festival - Festival Internacional d'Escacs de Calvià tindrà lloc del 9 al 17 d'octubre a la Sala Palmanova i comptarà en aquesta ocasió amb un centenar de participants provinents d'una vintena de països.

Una de les novetats que hi haurà enguany, com a activitat complementària, és una exhibició de partides simultànies per part de les Grans Mestres Sabrina Vega i Mònica Calzetta el dissabte 16 d'octubre al Passeig de la Mar de Palmanova, on s'enfrontaran simultàniament a quinze rivals cadascuna. La canària Sabrina Vega i la mallorquina Mònica Calzetta són membres de la Selecció Espanyola amb la qual han competit en diverses Olimpíades i Campionats d'Europa. Totes dues han disputat amb la Selecció el recent Campionat del Món celebrat a Sitges i tornaran a la competició en el Campionat d'Europa que es disputarà a Eslovènia de l’11 al 22 de novembre de 2021.

Sabrina Vega va debutar en la selecció precisament en l'Olimpíada de Calvià en 2004 i des de llavors ha estat sempre en l'equip nacional. Ha estat subcampiona d'Europa el 2018 i és l’actual campiona d'Espanya, títol que ha aconseguit en vuit ocasions. En 2021 li ha estat concedit el Premi Reina Sofia de l'esport.

Mònica Calzetta, que ha estat la primera espanyola a la història en obtenir el títol de Gran Mestra, va debutar amb la Selecció Espanyola en l'Olimpíada de Manila de 1992 i des de llavors ha representat regularment a Espanya en les competicions internacionals. Va ser campiona dels tornejos del cicle del Campionat del Món a Chambéry el 1995 i Saint Vincent el 1999, i campiona de la Unió Europea el 2010. En clau nacional, Mónica Calzetta ha guanyat el Campionat d'Espanya en set ocasions.

També com a activitats complementàries, durant els dies que duri el torneig, se celebrarà el Campionat de Balears per Equips de club sub-16 i sub12, i es duran a terme un torneig d'escacs ràpids, una sessió d'entrenament a càrrec del Mestre Internacional Claudio Minzer, i una sessió de partides simultànies a càrrec del subcampió de Balears absolut -de tan sols 15 anys- Pablo Luis Aguado.

La cloenda del torneig i el lliurament de premis tindrà lloc el diumenge 17 d'octubre a la Sala Palmanova. Calvià Chess Festival - Festival Internacional d'Escacs de Calvià és un esdeveniment organitzat pel Club d'Escacs Mallorca Isolani i que compta amb el suport de la Fundació Calvià i de l'Ajuntament de Calvià, i forma part de les diferents activitats esportives que s'organitzen per diversificar l'economia local oferint productes que allarguin la temporada.

Del centenar de persones que participaran en l'esdeveniment, més del 50% provenen d'altres països, i la majoria venen amb famílies i altres acompanyants.

Per més informació: www.calviafestival.com