Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comencen les obres del Centre de Dia de Calviā

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 

INICI DE LES OBRES DEL PRIMER CENTRE DE DIA A CALVIÀ

Calvià celebra l'inici de les obres del Centre de Dia de Calvià, que s'ubicarà a Palmanova, just al devora de l'edifici d'Amadip-Esment.
Será el primer Centre de Dia, com a tal, que hi haurà al municipi, després del conveni que varen signar el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago.
Les obres es finançaran per part de la Conselleria (50%), l'Ajuntament de Calvià (25%) i el Consell de Mallorca (25%).

    

 
Imatges de la Conselleria

     
Imatges del dia de la signatura del conveni i terrenys de Palmanova on es construirà el Centre de Dia

Nota de premsa de la Conselleria:
Afers Socials i Esports autoritza l'inici de les obres del nou centre de dia de Palmanova, a Calvià
Comptarà amb 30 places i té un termini d'execució de 12 mesos
Costarà 736.500 euros i el finançarà en un 50% la Conselleria d'Afers Socials, en un 25 per cent l'Ajuntament de Calvià i en un 25% l'IMAS
La conselleria d'Afers Socials i Esports ha fet l'acta de replanteig que autoritza l'inici de les obres del que serà el primer centre de dia de Calvià.
Aquest nou equipament s'està construint a ses Planes, a Palmanova i disposarà de trenta places per a gent gran amb dependència que passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Val a dir que serà el primer centre de dia del municipi exceptuant les places públiques que hi ha a la Llar de Calvià.
Per a la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la construcció d'aquesta infraestructura “demostra l'aposta del Govern de les Illes Balears per l'atenció a la dependència i pel municipalisme enfortint els serveis socials progressivament”.
Les obres del nou centre ascendeixen a 736.548 €, dels quals el 50 % els aporta la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el 25% l’Ajuntament de Calvià i el 25% restant el Consell Insular de Mallorca i són un reflex de la importància de la coordinació institucional per a enllestir projectes socials.
El projecte el signen els arquitectes Opposite Architects, SLP, i es construirà a dos solars cedits per l’Ajuntament de Calvià que tenen una superfície total de 2.045 m. El nou edifici tindrà una superfície construïda de 366 m² en una sola planta baixa i una alçada total de cinc metres.
L’edifici tendrà una sola planta mitjançant la macla de tres volums de diferents alçades i dimensions, organitzats al voltant d’un pati, que s’alineen d’acord amb els límits de la parcel·la. L’accés es produeix a través d’un porxo pel carrer —o la carretera— Calvià-Palmanova, que dona accés a un passadís al voltant del qual s’organitzen els tres volums. Quant al programa funcional, els tres mòduls es distribueixen de la manera següent:
- Mòdul de serveis: engloba els espais de serveis del centre, com els banys geriàtrics, els vestuaris i la sala de personal, el magatzem, la cuina i la sala d’instal·lacions. Totes les dependències disposen d’accés des del passadís principal.
- Mòdul de salut: hi ha la sala de fisioteràpia i el despatx del metge o la sala de cures.
- Mòdul d’estar: conté la sala polivalent i la sala de descans, dues sales on els usuaris passaran la major part del temps. Aquestes sales són contigües, de manera que es poden emprar conjuntament o de manera independent. Aquest espai té una terrassa exterior coberta amb una pèrgola mòbil per regular l’entrada de llum solar i el confort tèrmic dels usuaris.
El termini d'execució de la obra és de 12 mesos i l'està construint la UTE Insae SA – TR Construya SL.

Enllaç a la notícia