Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvià recupera més de 3000kg d'aparells elèctrics

Divendres, 14 de gener de 2022

CALVIÀ RECUPERA MÉS DE 3.000 KG D'APARELLS ELÈCTRICS O ELECTRODOMÈSTICS L'ANY 2021

És el resultat de l'acord entre l'empresa pública Calvià 2000 i la Fundació Deixalles

En total, l'any passat es recuperaren 105 unitats d'aparells

L'acord que té subscrit l'empresa pública Calvià 2000 amb la Fundació Deixalles va permetre que l'any passat es recuperessin 105 unitats d'aparells elèctrics o electrodomèstics, la qual cosa suposa que 3.249 kg d'aquests aparells han pogut tenir una nova vida al ser reparats pel personal de l'entitat.

El procés consisteix en què tots els aparells que es duen a la Deixalleria de Calvià es revisen per seleccionar i separar els que poden ser objecte de recupareaió per a la seva reutilització posterior. En aquests casos, la Fundació Deixalles els recull i trasllada al seu Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) on els revisen, arreglen i, en el seu cas, tornen a posar en el mercat.

Amb aquesta actuació, s'avança en un triple objectiu. Per una banda, es disminueix la quantitat de residus generats al municipi, augmentant el cicle de vida dels aparells o electrodomèstics, que se substitueixen per avaria o per renovació d'uns altres de majors prestacions. Per altra banda, disminueix la generació de residus contaminants, i finalment s'avança en el consum mediambientalment responsable.