Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Dos nous observatoris d'ocells a la finca Galatzķ

Dissabte, 14 de maig de 2022

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ POSA EN FUNCIONAMENT DOS OBSERVATORIS D'AUS A LA FINCA GALATZÓ, EN COL•LABORACIÓ AMB LA SOCIETAT ESPANYOLA ORNITOLÒGICA SEO-BIRDLIFE

Aquest dissabte 14 de maig, amb motiu del Dia Mundial de les Aus migrants, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calvià ha presentat els dos observatoris d'aus (aguaits) que s'han condicionat a la finca pública de Galatzó, per facilitar l'observació i la fotografia dels ocells a tota persona aficionada a l'ornitologia que visiti la finca.

La finca Galatzó és un espai amb una alta riquesa ornitològica, on s'hi han observat al voltant d'unes 80 espècies diferents d'ocells. Alguns són sedentaris, que es poden observar tot l'any, i d'altres de migrants que tan sols es poden veure durant temporades, com a l'hivern o a l'estiu. Amb motiu del Dia Mundial de les Aus Migrants, l'Ajuntament de Calvià presenta els dos aguaits que s'han creat, fruit del conveni signat amb SEO-Birdlife.

El regidor Rafel Sedano ha explicat que els dos aguaits tenen plantejaments diferents. Un s'ha instal•lat al costat d'un abeurador creat a propòsit per atreure ocells que venen a refrescar-se i a beure, i així poder fotografiar-los. L'altre aguait, per la seva ubicació, en canvi, té per funció poder veure i fotografiar, en concret, rapinyaires.

A més, el regidor de Medi ambient destaca que ambdós observatoris s'han creat a partir del reciclatge d'antics protectors de fusta de contenidors de fems que es trobaven a la finca i es van retirar en el procés de millora del sistema de recollida de residus a la finca, des del gener de 2021.

A més, cal destacar que actualment SEO-virot (el grup de SEO-Birdlife a Mallorca), es troba treballant en l'atles d'aus nidificants de la finca pública Galatzó, per anar avançant en la conservació i el coneixement de la riquesa ornitològica de la finca.