Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programes de famílies nombroses i monoparentals

Dilluns, 16 de maig de 2022

ELS PROGRAMES DE FAMÍLIES NOMBROSES I MONOPARENTALS DE CALVIÀ GENEREN UN ESTALVI DE MÉS DE 93.000 EUROS A LES FAMÍLIES

El 94,3% de les famílies monoparentals estan encapçalades per dones

L'Ajuntament de Calvià ha elaborat una memòria conjunta per avaluar els programes de famílies nombroses i monoparentals durant l'any 2021. Segons dades del document, coordinat pel departament de Desenvolupament Social i en el qual participen sis altres departaments i organismes autònoms municipals, les famílies nombroses i monoparentals de Calvià s'han estalviat 93.846,79 euros al llarg de 2021, gràcies a aquests dos programes.

Al municipi de Calvià estan certificades 652 famílies nombroses i 53 monoparentals, un títol, en aquest darrer cas, que emet el Consell de Mallorca, des de l'octubre de 2020, a diferència del de famílies nombroses que és una política pública present des de fa dècades. La memòria revela, pel que fa a les famílies monoparentals, que de les 53 famílies certificades, un 94,3% estan escapçalades per dones, davant un 5,7%, encapçalades per homes.

Els programes de famílies nombroses i monoparentals de Calvià recullen diverses bonificacions i descomptes per a aquestes unitats familiars en l'accés a serveis públics municipals. L'impacte econòmic més important és el generat per les bonificacions a les famílies nombroses en el pagament de l'impost de béns immobles que suma més de 84.000 euros de bonificacions. Els serveis de clavegueram, d'aigües i les activitats ofertades per l'Institut Calvianer d'Esports, per l'àrea de Cultura, de Joventut i per l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques representen gairebé 10 mil euros en descomptes per a aquestes famílies al llarg de 2021.

En aquests enllaços es poden consultar els programes 2022 per a famílies nombroses i per a famílies monoparentals que, en relació a 2021, han incorporat nous descomptes per a famílies monoparentals a les activitats esportives organitzades per l'Institut Calvianer d'Esports (ICE).