Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Exposició pel Dia Mundial Diversitat Biològica

Dimecres, 25 de maig de 2022

CALVIA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

Fins al 31 de maig es pot visitar l'exposició Les orquídies. Petites joies de la natura

La regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Calvià ha organitzat diferents activitats per commemorar el Dia Mundial de la Diversitat biològica, decretat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) en el Conveni sobre la Diversitat Biològica que es va signar l'any 1992, a la Cimera per la Terra de l'ONU, amb l'objectiu de crear consciència sobre la importància que té la biodiversitat per als éssers humans i la necessitat de cuidar-la i preservar-la per a les generacions futures.

El regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Calvià, Rafel Sedano, ha destacat la importància que l'espècie humana sigui capaç de viure en un món molt més sostenible, amb més justícia i equitat, on la distribució dels recursos naturals pugui arribar a un nombre més gran de persones, que lamentablement avui pateixen fam, misèria i mort per falta d'ells. Per això, per aconseguir que tots els éssers humans visquem en un món més sostenible, cal aplicar mesures dràstiques i urgents que permetin la protecció i preservació de tots els ecosistemes, així com de la diversitat biològica que els habiten.

Dins dels objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, proposta integrada en el marc del Pla estratègic d'Educació ambiental de l'Ajuntament de Calvià, es preveu fer front a un dels grans desafiaments que té la persona avui en dia, com és millorar el benestar i les condicions de vida de tots els éssers humans. En aquest sentit, la biodiversitat juga un paper vital ja que en depèn el desenvolupament de les activitats econòmiques, socials i culturals que permetin cobrir totes les necessitats bàsiques de subsistència.

Exposició Les orquídies. Petites Joies de la natura
Una de les activitats que es duen a terme és l'exposició Les orquídies. Petites joies de la natura, que s'exposa al Casal des Capdellà fins al proper 31 de maig. Es tracta d'una mostra fotogràfica i educativa formada per 40 fotografies d’orquídies de Miquel Àngel Gual i Luís Alberto Domínguez, textos de Joan Rita i dibuixos de Cati Artigues.

Rafel Sedano i la vicepresidenta de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot han visitat l'exposició itinerant, sobre la qual Ribot ha explicat que «amb aquesta exposició fotogràfica científica i didàctica de les orquídies el que cercam és crear consciència sobre la riquesa d'aquestes petites joies de la Natura i reivindicar la importància de l'educació ambiental».

La visita l'han realitzat acompanyats de Marga Plomer, tinenta de batle de Participació, i José Francisco Giménez, director general de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calvià.

L'exposició es pot visitar en l'horari habitual del Casal, tots els horabaixes de dimarts a dissabte, de 16 a 20 h i els matins dels dimarts, dijous i dissabtes, de 9 a 13 h.

A més de l'exposició, des de l'àrea municipal de Medi Ambient s'han dut a terme diferents activitats al llarg del passat cap de setmana. El dissabte dia 21 es va fer una sortida al torrent de Santa Ponça, per conèixer, de la mà del Dr. Samuel Pinya, les papallones diürnes d'aquest indret d'alt valor ambiental. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i la Universitat de les Illes Balears (UIB) en el marc del Conveni Biodibal Calvià. A més, el diumenge 22, es va impulsar, de la mà de l'Associació d'Amics de la Finca Pública de Galatzó, una Fireta d'intercanvi de plantes, esqueixos, llavors i planters a Es Capdellà. En aquesta activitat es podia tant participar activament de l'intercanvi, com assistir a un Taller de Multiplicació de plantes, impartit pel tècnic agrícola Tolo Gayà. També hi varen participar l'Associació de Varietats locals de les Illes Balears, amb una mostra de llavors.

La diversitat biològica o biodiversitat fa referència a la varietat d'éssers vius existents i les diferències genètiques de cada espècie, tant d'animals, plantes i microorganismes que neixen, creixen i es desenvolupen en un ecosistema determinat i inclou els diferents processos i canvis evolutius que tenen lloc amb les espècies i tot l'entorn que els envolta i, en conseqüencia, la celebració d'aquest Dia, que es commemora el 22 de maig, esdevé un valuós instrument internacional que té com a objectiu la protecció, la cura i la conservació de la diversitat biològica de tot el planeta.