Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Més reforįos de la Guārdia Civil a Calviā

Divendres, 27 de maig de 2022

CALVIÀ COMPTARÀ AMB MÉS REFORÇOS DE LA GUÀRDIA CIVIL AQUESTA TEMPORADA QUE AVANÇARAN LA SEVA INCORPORACIÓ

Avui s'ha reunit la Junta Local de Seguretat de Calvià per analitzar la temporada alta 2022 i la col•laboració entre les administracions

 

Declaracions Batle
Declaracions Coronell en cap
Declaracions Delegada
Declaracions Consellera

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la delegada del Govern, Aina Calvo, han presidit la Junta Local, que ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i l'assistència del coronell en cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Alejandro Hernández; la tinenta de batle de Cohesió Social, Igualtat, Comunicació i Policia Local, Nati Francés; el cap de la Policia Local de Calvià, Francisco Darder; i el director general de Policia Local, José Antonio Fernández.

En un any en què cobren especial importància els mecanismes de col•laboració, per ser el primer any en què hi haurà una aplicació del decret d'excessos en tota la seva dimensió, s'ha abordat la planificació de la temporada en matèria de seguretat en el municipi de Calvià, coincidint amb l'inici de la temporada turística. Una col•laboració extraordinària que s'ha vist molt beneficiada, a efectes de prevenció, atenció de proximitat i actuació contra el delicte, pel fet que la Guàrdia Civil, des de l'any 2019 i de forma permanent durant la temporada turística, s'hagi instal•lat al SATE de Magaluf, al cor de la zona d'oci nocturn.

A la reunió, s'ha anunciat que Balears, en general, i Calvià en particular, comptaran amb més efectius aquest estiu de la Guàrdia Civil, i s'incorporaran a partir de l'1 de juny, avançant així la data del reforços als reforços, responent a les peticions tant de les administracions com de diferents sectors del municipi.

Així mateix, s'ha anunciat la intensificació de protocols d'actuació conjunta entre totes les administracions (local, insular, autonòmica i estatal) per dur a terme inspeccions en matèria de normativa sanitària, turística, laboral, etc.

Per altra banda, s'ha informat de l'actualització de diversos instruments jurídics, com la renovació del conveni subscrit en matèria de seguretat per l'Ajuntament de Calvià i la Secretaria d'Estat de Seguretat, o l'actualització del protocol d'actuació en matèria de violència de gènere.

Finalment, s'ha anunciat que l'Ajuntament cedirà un nou espai municipal temporal per al SATE de Peguera que estarà a primera línia, annex a l'Oficina Municipal d'Informació Turística (OMIT), amb la idea d'acostar més el servei al turista i, de cara a l'any que ve, millorar els espais i dotar de noves infraestructures tant al SATE com a l'OMIT. El SATE és un Servei d'Atenció al Turisme Estranger que presta la Guàrdia Civil, en col•laboració amb l'Ajuntament de Calvià que posa un intèrpret a disposició de les oficines de denúncia.