Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acreditació d'experiència acumulada

Divendres, 10 de maig de 2024

Els treballadors de Calvià poden acreditar la seva experiència acumulada gràcies a un acord d'Ajuntament, UGT i CCOO

El municipi s'adapta a les directrius europees en matèria de certificats de professionalitat

Video  Audio

Acord a Calvià perquè els treballadors del municipi puguin veure reconeguda la seva experiència laboral. Ajuntament i sindicats CCOO i UGT han signat aquest divendres un conveni de col·laboració d'un any prorrogable per impulsar l'acreditació de les competències professionals i el reconeixement de la qualificació professional adquirida per l'experiència laboral i la formació no reglada. Això permetrà que els empleats amb anys d'experiència puguin veure reconeguda la seva experiència. Podran beneficiar-se treballadors del sector serveis i turisme i també de la resta de professions.

Les qualificacions per aquesta via i l'establiment d'itineraris formatius per millorar les carreres professionals de les persones treballadores possibilitaran millorar la competitivitat de les empreses i redundarà en benefici del currículum dels empleats. El gerent de l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià), Fernando Palmer, ha explicat que «amb aquesta mesura ens adaptem al camí marcat a la Unió Europea on s'exigeixen certificats de professionalitat. Això permetrà als nostres treballadors acreditar i demostrar la seva experiència malgrat no tenir una formació reglada».

El tinent de batle responsable d'ocupació, Manuel Mas, celebra que «el conveni recompensarà molts treballadors del municipi, ara tindran una gran ajuda per accedir a la feina ja que disposaran d'una certificació avalada per tota la seva experiència».

El conveni, finançat per la Conselleria dEducació, no comporta dotació econòmica extraordinària ja que l'Ajuntament aporta els mitjans disponibles de l'IFOC, que posarà a disposició dels sindicats les aules i espais de les instal·lacions municipals. El primer pas serà la derivació de les persones treballadores inscrites a l'Agència de Col·locació, als Serveis d'Orientació i altres programes, cap als serveis d'assessorament de COOO i de la UGT, per iniciar processos de valoració de l'experiència professional i de formació que reverteixin en l'obtenció dacreditacions professionals.