WEB EN REVISIĶ

Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Ciutadania

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
El teu Ajuntament Visita Calviā Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

El nostre municipi

El municipi de Calvià està situat a la part occidental de l'illa de Mallorca. Té 145 quilòmetres quadrats i per la seva configuració geogràfica gaudeix dels paissatges més hermosos de la costa mallorquina. Compta amb 26 platges, cadascuna amb característiques pròpies, i amb zones interiors de particular bellesa. Calvià us ofereix magnífics paratges de serra i pinars, ametllers i tota classe de vegetació autòctona.

El clima és mediterrani amb una mitjana de 27ēC/ 78'6 F a l'estiu i 14ēC/ 52'7 F a l'hivern. Són més de 300 dies de sol.

Els orígens de Calvià es remunten a la prehistòria; bona mostra d'això són les restes arqueològiques que s'han trobat a nombrosos jaciments. El més important és el del Puig de sa Morisca. Però el primer document on apareix el nom de Calvià correspon a l'època de la dominació musulmana. Va ser també a la costa del Calvià on es va produir un altre fet històric de rellevància indiscutible: el desembarcament del rei Jaume I el 1229.

La població de Calvià és principalment jove, circumstància que ens caracteritza. Aquesta població es distribueix en diferents nuclis, uns litorals i altres interiors: Cas Català, Illetes, Bendinat, Portals Nous, Palmanova, Magaluf, Son Ferrer, el Toro, Calvià Vila, es Capdellà, Galatzó, Santa Ponça, Costa de la Calma i Peguera. Totes aquestes zones es troben perfectament comunicades per una xarxa viària, que permet desplaçaments ràpids i còmodes entre si i amb la resta de l'illa, i per un passeig que convida a tots a caminar, fer esport i gaudir dels parcs infantil. És el Passeig Calvià.

L'economia de Calvià es basa fonamentalment en el sector turístic, encara que també subsisteix la producció agrícola i ramadera.

La infrastructura turística del municipi és una de les més importants d'Europa. El seu constant desenvolupament permet oferir una oferta molt ampla, tant en instalˇlacions hoteleres com en serveis complementaris, esportius i d'oci. La clau de tot això és el respecte pel medi ambient que implica tots els ciutadans del municipi a través de l'aplicació de l'Agenda Local 21, un document en el qual es basen totes les polítiques municipals.

Informaciķ relacionada

Informaciķ mediambiental (1.846kb)