Activitats no permanents
Les activitats no permanents (ANP) són les que es realitzen de manera puntual en un establiment físic, lloc o recorregut concret sempre que concorrin alguns dels següents aspectes:
- Que se prevegi una concurrència de públic superior a l'ocupació habitual del lloc.
- Que l'activitat que es vulgui dur a terme no es correspongui amb l'ús habitual de l'establiment o lloc.
- Que l'exercici de l'activitat suposi una alteració del funcionament normal de les que es desenvolupen habitualment a l'establiment, lloc o recorregut.
En tot cas, la durada en el temps serà la imprescindible per dur a terme l'activitat. Aquestes activitats estan excloses de l'evaluació d'impacte ambiental.
Es distingueixen:
- Activitats no permanents (ANP) majors. Aquelles que requereixen disposar d'un pla d'autoprotecció de conformitat amb la normativa vigent en matèria d'emergències. La disposició transitòria tercera de la Llei 6/2019, de 8 de febrer, indica:
"Fins que la normativa autonòmica no s’adapti al previst en el Reial decret 393/2007, de 23 de març, pel qual s’aprova la norma bàsica d’
autoprotecció dels centres, establiments i dependències dedicats a activitats que puguin originar situacions d’emergència, i als efectes de
fixar el règim jurídic de les activitats no permanents regulades a aquesta llei, regeixen les regles següents:
a) Les activitats no permanents tenen la consideració de majors quan superin algun dels llindars prevists a l’annex I del Reial decret 393/2007. [...]".
- Activitats no permanents (ANP) menors. Són aquelles que no són majors ni innòcues. Incloses les que suposin la realització de recorreguts, excepte les definides en l'apartat d) posterior.
- Activitats no permanents (ANP) innòcues. Són aquelles en les quals concorren els següents punts: a) Aforament no superior a 100 persones a l'interior d'edificis o 500 a l'aire lliure; b) Càrrega de foc ponderada i corregida sigui inferior a 200 Mcal/m2; c) Durada no superior a 7 dies; d) No es faci ús de material pirotècnic.
- Activitats no permanents de recorregut. Les proves esportives, marxes ciclistes i otres esdeveniments previstos en el Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre. Sempre que es duguin a terme en vies públiques pavimentades.
Les activitats supramunicipals no permanents seran aquelles que afecten més d'un municipi. En aquest cas la competència serà del Consell Insular de Mallorca (activitats intrainsulars) o del Govern Balear (activitats suprainsulars).
Documentació d'interès. Activitats no permanents (ANP). Formularis:
Model 21: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent major o menor Ver. 1.3
Model 22: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent major o menor i exempció acústica Ver. 1.4
Model 23: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent innòcua Ver. 1.3
Model 24: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent innòcua i exempció acústica Ver. 1.4
Model 25: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent de recorregut Ver. 1.3
Model 26: Sol·licitud d'autorització d'activitat no permanent de recorregut i exempció acústica Ver. 1.4
Model 27: Sol·licitud d'autorització de correfoc Ver. 1.2
Annex 2.1: Declaració responsable correfoc simple Ver. 1.1
----------------------------------------
L'informem que pot realitzar els seus tràmits amb l'Ajuntament de Calvià de manera telemàtica a través de la seu electrònica.
Si és persona física amb signatura electrònica (DNI electrònic o certificat signatura digital) pot presentar la seva sol·licitud per a l'Ajuntament de Calvià o per a qualsevol altra administració pública en el següent enllaç:
Si és persona jurídica o entitat sense personalitat jurídica, i en aplicació de l'art. 14.2, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, està obligat a relacionar-se per mitjans electrònics, podent presentar la seva sol·licitud en el següent enllaç: