Ir al contenido de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Tu Ayuntamiento

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvia Ciudadania Calvia Conoce Calvia

Neteja de Fons Marins

El Programa de Neteja de Fons Marins, dirigit i impulsat des de l'Oficina Calvià pel Clima, s'emmarca en les recomanacions de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP per a la realització d'actuacions de protecció de praderies de posidònia en els ecosistemes marins.

 Residus marins i gestió costanera a Calvià

El Programa de Neteja de Fons Marins suposa la realització de diverses actuacions de neteja de fons marins i platges de les principals platges turístiques del municipi al començament i finalització de la temporada alta turística.

Objectius:

  • Protecció de praderies de posidònia de les platges amb major pressió humana a causa del desenvolupament turístic. 
  • Fomentar la participació en la protecció del medi ambient a través d'associacions i grups de voluntaris i turistes que hi participen. 
  • Fomentar la responsabilitat i involucrar al sector turístic (establiments turístics) en la conservació de l'entorn marí. 

Actuacions realitzades: 20 actuacions entre els anys 2007 i 2013 en les següents platges: Sta. Ponça, Magaluf, Palmanova, Portals Vells, Peguera, Cala Figuera, Illetes, Portals Nous, Cala Fornells, Caló de ses Llises. L'any 2008 l'actuació de neteja de fons de Portals Vells va ser filmada pel National Geographic Channel per al documental "El Canvi Climàtic a Espanya: un desafiament per a tots" que es va emetre a nivell internacional per televisió.

Participantsun total de 466 voluntaris aproximats entre totes les actuacions.

Residus retirats:  entre totes les actuacions s'han retirat de les platges 9.710kg.

Entitats col·laboradores: Marineland, Associació Protemar, Joves Navegants, Mar Balear, Zoea, Big Blue Diving, H2O Adventure, Thomas Cook, Cosmos, Hotelbeds, les Associacions Hoteleres de Palmanova-Magaluf i Peguera. A més dels clubs nàutics de Palmanova, Santa Ponça i Port Adriano.

Departaments col·laboradors: Medi Ambient, Calvià 2000, Gestió de Platges, Policia i Protecció Civil.