Ir al contenido de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Tu Ayuntamiento

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvia Ciudadania Calvia Conoce Calvia

Educaci ambiental

El servei de Medi Natural i Urbà, desenvolupen diferents programes d'Educació Ambiental.        

  "ACOSTA'T A la COSTA"
Aquest programa educatiu pretén ensenyar a estudiants del municipi a respectar i conservar el nostre entorn natural, especialment el litoral, a més de donar a conèixer les espècies marines presents en el municipi.

CALVIÀ SOLAR
És un programa educatiu dirigit a estudiants de totes les edats, per conscienciar-los sobre l'ús de les energies renovables, i més concretament la solar, utilitzant per a ells diferents aparells que funcionen amb aquest tipus d'energia: cuina solar, un mòbil mogut gràcies a plaques fotovoltaiques i uns altres.                  

 AGENDA LOCAL 21 ESCOLAR
És un programa de sensibilització i educació ambiental dirigit a alumnes del tercer cicle de primària dels centres d'educació públics del municipi de Calvià.

 • Objectius del Programa:

  • Educació i sensibilització ambiental als nens i nenes del municipi a través de tallers mediambientals, de sostenibilitat i d'aspectes de canvi climàtic en els col·legis del municipi.

  • Formar als nens i nenes del municipi en processos locals de participació ciutadana a través de tallers de participació i de la celebració d'un Fòrum Municipal Infantil de participació.

  • Educació i sensibilització ambiental a pares i professors dels Col·legis involucrant-los en els tallers ambientals i de participaciócipación.

  • Creació d'una Agenda Local 21 Escolar per cada Centre Escolar que participi en el projecte, amb l'objectiu d'implementar els projectes ambientals que considerin prioritaris.

   Podeu accedir a la memòria de l'Agenda Local 21 Escolar 2016-2018

EL FÒRUM ESCOLAR
Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, l'alumnat que ha participat en els tallers de l'Agenda Local 21 presenta al Fòrum Escolar el projecte que ha fet l'escola dins del Pla de Millora Ambiental de Centre. Durant la primera part del Fòrum l'alumnat explica el projecte del seu centre i, tot seguit, es duen a terme tallers, per grups, relacionats amb la temàtica tractada en el programa d'Agenda Local 21. 

El Fòrum s'ha desenvolupat al Casal de Peguera, el 2017, i està previst a la finca de Galatzó el 2018.

EL FÒRUM ESCOLAR  DE CALVIÀ A LA SETMANA VERDE DE LA UNIÓ EUROPEA 2018  #EUGreenWeek

Més informació