Ir al contenido de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Tu Ayuntamiento

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvia Ciudadania Calvia Conoce Calvia

Setmana Europea de la Mobilitat

L'Ajuntament de Calvià participa des de l'any 2008 a la "Setmana Europea de la Mobilitat" organitzada cada any entre els dies 16 i 22 de setembre i promoguda per la Comissió Europea, el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Mobilitat.

La participació suposa el desenvolupant diverses actuacions i activitats, algunes de les quals de caràcter permanent, tendents a reduir l'emissió a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació al municipi.

Objectius de la Setmana de la Mobilitat:

  • Conscienciar els ciutadans de les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient i el canvi climàtic.
  • Dur a terme alguna actuació de caràcter permanent que afavoreixi la reducció de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

Actuacions que s'han realitzat:

  • Passeig de Calvià amb bicicleta, on en l'última concentració van assistir més de 500 persones el que va suposar un rècord a nivell de la Illa pel que fa a una concentració no competitiva de ciutadans amb bicicleta es refereix.
  • Ampliació d'aparcaments de bicicletes a Calvià (15 unitats amb capacitat per a 6 bicicletes en instal·lacions esportives i col·legis del municipi).
  • Jornada de vehicles nets a través de la realització de revisions de nivells de contaminació als vehicles dels veïns de Calvià que voluntàriament van voler participar en l'última jornada organitzada aquest any.
  • Instal·lació de guals per a l'temperat de trànsit en diversos carrers del municipi, amb el que a més de millorar la seguretat viària d'aquestes zones s'aconsegueix una disminució de la velocitat dels vehicles i per tant una reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera.
  • Adaptació de vehicles municipals de gasolina a GLP.
  • Jornades de Mobilitat Sostenible EcodrivingCalvià.