Magaluf, més ecològic i sostenible: dunes de baix impacte visual, palmeres, vegetació resistent i estalvi d'aigua.
  • La primera fase de la remodelació s'inaugurarà formalment el 22 de juny
  • Es compleix amb les mesures mediambients dels fons europeus

La primera fase de remodelació del Passeig Marítim de Magaluf -Passeig Gabriel Escarrer Juliá- encara la recta final de les obres que s'inauguraran formalment el 22 de juny. El projecte finançat amb fons europeus s'ha ajustat a les exigències comunitàries i ha creat un entorn natural amb dunes de baix impacte visual, la plantació de palmeres i de flora resistent a la sequera, i un sistema de recollida i aprofitament d'aigües per reduir l'ús de potables.

Les dunes han estat delimitades amb la plantació de canyís i altres espècies. L'alçada màxima de les mateixes no supera els 80 centímetres, cosa que evita l'impacte visual. Així, des del passeig i les terrasses dels establiments de primera línia no s'entorpeix el paisatge i la vista del mar. S'han sembrat 48 palmeres agrupades en petits oasis.

Al llarg del passeig s'ha instal·lat un sistema de recollida de pluvials que es processen in situ a petites depuradores. L'aigua obtinguda serveix per al reg de la vegetació dunar. Les dutxes tenen renta peus que s'abasteixen d'aigua salada extreta de la capa freàtica de la mateixa platja. Amb aquestes mesures s‟aposta per reduir al màxim el consum d‟aigües potables de la xarxa ordinària.

Les obres compten amb una subvenció de 4 milions d'euros dels Fons Next Generation UE del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliciència en col·laboració amb el Ministeri d'Indústria i Turisme, i la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears mitjançant Illes Balears Sostenibles. Gràcies als fons ITS (Impost de Turisme sostenible) s'hi aporta 1 milió d'euros més.

Calvià al dia