- Tres propostes obertes i gratuïtes a sa Morisca i la finca Galatzó per a tots els públics
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2025 que se celebra el 18 de maig, l'Ajuntament de Calvià organitza un cap de setmana especial amb tres activitats culturals i educatives adreçades a públics diversos, que tindran lloc entre el divendres 16 i el diumenge 18 de maig al Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca i la Finca pública de Galatzó.
En concordància amb el lema d'enguany El futur dels museus en comunitats en canvi constant, les propostes combinen teatre, música, divulgació històrica i tallers infantils, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni a la ciutadania des d'una perspectiva participativa, inclusiva i transformadora. Les tres activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia. L´accés és lliure fins a completar aforament.
Tres dies, tres activitats
Divendres 16 de maig (17 - 18 h)
Rondalla viva – Teatre, música i imaginació per tota la família.
Un espectacle de microteatre en què dos actors i un músic donen nova vida a les rondalles de sempre amb un format àgil, innovador i molt participatiu. Activitat finançada pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, dins del programa de suport en xarxa als museus locals de l'illa.
Ubicació: Escenari del jardí sensorial del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca
Dissabte 17 de maig (19 h)
Caçant els fakes de la prehistòria – Una xerrada provocadora amb humor i esperit crític.
Jaime Almansa, autor del llibre Eso no estaba en mi libro de prehistoria, ens convida a desmuntar enganys, memes i mites més persistents sobre el passat prehistòric.
Ubicació: Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca
Diumenge 18 de maig (11:30–14:30 h)
Animals fantàstics medievals i talaiots en miniatura – Tallers infantils per jugar, construir i imaginar amb la història.
L'activitat s'emmarca al Pancaritat familiar que organitza l'Ajuntament de Calvià a la Finca pública de Galatzó i ofereix propostes didàctiques per als més petits inspirades en el patrimoni local.
Ubicació: Finca pública de Galatzó
Un parc compromès amb la investigació i la divulgació del patrimoni
El Parc Arqueològic de Puig de sa Morisca és un dels principals referents de l'arqueologia pública a Mallorca. Amb més de 45 hectàrees de paisatge protegit i una xarxa de jaciments que abasten des de l'Edat del Bronze fins a època islàmica, el parc integra conservació, investigació científica, museografia a l'aire lliure i programes de participació ciutadana.
Des de la seva creació, el parc impulsa iniciatives orientades a apropar el patrimoni a la societat mitjançant activitats educatives, tallers, exposicions, visites guiades, accions de voluntariat i propostes culturals innovadores. Tot plegat forma part del seu compromís amb una gestió del patrimoni oberta, inclusiva i basada en el coneixement científic.