Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Tallers de primers auxilis a les escoletes

Dilluns, 4 de febrero de 2019

El personal de les deu escoletes de Calvià es formen en primers auxilis i realitzen pràctiques de reanimació cardiopulmonar

Un total de 110 educadores i treballadores de la neteja i cuina aprenen com atendre les urgències de lactants, menors i persones adultes

En els últims tres mesos, personal especialitzat de protecció civil de Calvià ha impartit formacions de nocions bàsiques de primers auxilis a les deu escoletes públiques que hi ha al municipi. Es tracta de sessions de 3h per atendre urgències tant en lactants, com menors o persones adultes. Els accidents més comuns que es donen en les escoletes són ferides, caigudes i ennuegaments. No obstant, la curació d'una ferida oberta és, amb diferència, l'atenció que han de dur a terme amb més freqüència.
Protecció Civil també instrueix en com practicar una RCP (reanimació cardiopulmonar) amb l'ús de maniquís. En total són 9 aparells que simulen cossos de lactants, menors o adults i que s'han posat a disposició de les 110 alumnes que s'han format en els últims mesos. Depenent de l'edat de la persona afectada, el ritme del massatge cardiopulmonar i la força que s'han d'executar són diferents.
Les maniobres de RCP poden ser vitals davant certes urgències, com és el cas del síndrome de mort sobtada en lactants.
Tant el personal d'escoletes de Calvià com a Protecció Civil veuen molt necessària que aquesta formació es realitzi de manera anual, ja que cada any hi ha noves incorporacions entre el personal educatiu que atén els menors i les treballadores de la neteja i cuina que treballen en aquests centres.
Protecció Civil de Calvià també realitza tallers de primers auxilis a les escoles i instituts públics del municipi. Aquestes formacions permeten actuar i prendre mesures d'urgència que s'apliquen fins que la persona afectada pugui rebre atenció mèdica adequada.