Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa Vacances en Pau

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) organitza i gestiona el Programa "Vacances en Pau" des de l'any 1987. Des d’aquest any i fins a l’actualitat l’associació ha facilitat la vinguda d’un grup de nins i nines dels campaments de refugiats sahrauís per la millora de la seva salut. El projecte permet que els infants de Tindouf (Algèria) tenguin una família d'acollida durant dos mesos, passant per una revisió metge per diagnosticar i tractar aspectes sanitaris amb l'objectiu d'evitar el desenvolupament de malalties greus. I a la vegada és una oportunitat per conèixer i intercanviar dues cultures totalment diferents, enriquint a tota la família d'acollida i als nins i nines benvinguts.

Al llarg dels anys el projecte ha anat evolucionant i ha pogut dirigir-se a un major nombre de destinataris. Actualment “Vacances en Pau” es pot dur a terme gràcies a les institucions públiques, entitats, persones i empreses privades, que amb la seva col·laboració han fet possible que l’AAPSIB organitzi l'estada de nins i nines sahrauís, els quals són acollits per famílies de Mallorca i Menorca.

Des de el seu inici l'Ajuntament de Calvià col·labora amb l'Associació d'Amics dels Poble Sahrauí en el projecte, encarregant-se de la difusió i sensibilització a través de reunions, cartells i mitjans de comunicació. A més, s'ha encarregat de les entrevistes amb les famílies per determinar la idoneïtat.

Des de el Servei d'Intervenció Social de l'Ajuntament es col·labora amb la tasca solidària de les famílies d'acollida oferint gratuïtat en les aules d'estiu, als campus esportius i l'escola d'estiu de dansa, als nins i nines que estiguin amb famílies residents del municipi.   En la mateixa linea si la família d'acollida ho necessita també ofereix gratuïtat en el servei de guarderia o ludoteca i en el servei de menjador

Per a més informació podeu posar-vos en contacte:

Servei d'Intervenció Social i Serveis Socials
Carrer Julià Bujosa Sans Batle, 1, 07184 (Calvià)
971 139 178

Associació d'Amics del Poble Sahrauí
Carrer del General Riera, 3, 07003 (Palma)
971 728 839