Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Terratrèmols a Tacaná

 El dia 7 de setembre i el 4 de novembre del 2017 es varen produir terratrèmols a la zona de Chiapas, a la província de San Marcos, amb conseqüències greus especialment a les zones frontereres amb Mèxic. Segons dades oficials, Tacaná va ser la localització més perjudicada amb centenars de famílies damnificades que varen perdre les cases, presentant molta dificultat per tornar-les a bastir.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Calvià va signar un conveni amb l'objectiu d'atorgar una subvenció de 10.000€ al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per causa de l'emergència social produïda. Amb aquesta ajuda es pretén construir construir habitatges bàsics de 24m2 amb paviment de ciment per a vuit famílies indígenes (48 persones en total) que aportaran la mà d'obra no qualificada.

Entre les fites que es pretenen assolir, és troba la intenció de reforçar la resiliència de les vuit famílies afectades pels terratrèmols al municipi de Tacaná a través del procés de reconstrucció dels habitatges i la reinserció social, i, per una altra, facilitar l'accés a un habitatge bàsic per a elles.