Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Visita Calvià 

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
El teu Ajuntament Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Recollida i tractament de residus

Residus Sòlids Urbans

En el municipi de Calvià hi ha més d'un miler de contenidors destinats a la recollida d'escombraries. Es troben situats a una distància màxima de 100 m dels usuaris. A l'hivern, la recollida es realitza al matí i a l'estiu s'hi afegeix un torn el capvespre.

Teniu en compte aquests consells a l'hora de treure les escombraries i altres residus:

  • Dipositau els residus sòlids urbans sempre en els contenidors i en bosses de plàstic tancades.
  • Deixau les escombraries en l'interval de tres hores immediatament anteriors a l'hora habitual de recollida.
  • Tancau la tapadora del contenidor després de deixar-hi el fems.
  • No hi deixeu mai objectes metàl·lics com ara estufes, geleres, cuines, encalentidors, tubs d'escapament... perquè poden fer malbé els vehicles de recollida. Per retirar aquests objectes, cridau al 971 694490 .

En les primeres línies no hi ha contenidors públics per a evitar l'acumulació d'escombraries durant el dia. Els establiments o comunitats que disposen de contenidors individuals a l'interior de l'edifici l'han de treure a la via pública abans que passi el camió i retirar-lo quan s'hagi buidat.

Vidre, paper, envasos i piles

La recollida selectiva de paper, envasos i vidre es va potenciar especialment a partir de l'Agenda Local 21, amb la posada en marxa del Pla de Recollida Selectiva del municipi que contempla la diferenciació de tres usuaris essencials: habitatges, oferta complementària (bars, comerços...) i establiments hotelers.

En funció de les necessitats de tots ells s'han adaptat els sistemes necessaris per a la separació i recollida dels diferents materials.

Actualment:

  • A 79 hotels, que representen 29.468 places, es recull paper, vidre i envasos.
  • A 890 comerços es recull el cartó porta per porta.
  • A 348 bars i restaurants es recull el vidre.

A més d'aquest sistema de recollida, es disposa d'un Parc Verd en Palmanova on els usuaris poden dipositar qualsevol tipus de residu urbà, a més d'oli i piles. En el municipi hi ha instal·lats, en aquests moments, 353 contenidors per a envasos, 269 per a vidre i 314 per a paper.

Els percentatges de recollida dels diferents materials, des que va començar la campanya, han anat registrant, any rere any, un important increment.
 

Oli usat

La recollida d'oli usat ha augmentat en els darrers anys. La du a terme un gestor autoritzat. El seu objectiu és el reciclatge i la reutilització però també evitar perjudicis a la xarxa de clavegueram, ja que l'oli a la xarxa dificulta el procés de depuració de les aigües residuals.

Dipositau l'oli vegetal i mineral en els contenidors habilitats i, si escau, aprofitau el servei de recollida personalitzada a bars i comerços que ofereix Calvià 2000.

Per a més informació