Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Suport IFOC: Assessoraments i creació d'empreses

Dissabte, 18 de novembre de 2023

Calvià tancarà l'any amb més de 500 assessoraments i 44 empreses noves recolzades per l'IFOC

S'actualitzen els programes per continuar la tendència a l'alça dels emprenedors del municipi

Video    Audio

Més de 500 empreses i emprenedors assessorats i 44 empreses de nova creació a Calvià des de començament d'any. És la dada donada a conèixer per l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià) propera al balanç de final d'any i que certifica el dinamisme del sector empresarial al municipi. Però no només s'han atès emprenedors, també s'han reforçat les trobades de l'acadèmia de Vendes Digital o el programa Reempresa, entre d'altres. Amb vista al 2024 s'aposta per ampliar l'espai de coworking (actualment hi ha 15 usuaris) i reforçar la col·laboració entre les empreses que recorren a l'IFOC.

El gerent de l'entitat, Fernando Palmer, ha anunciat que l'espai compartit de treball (coworking) s'està configurant com un «col·laboratori, un laboratori de col·laboració. Demanem a les empreses participants que treballin entre elles, que no es limitin a ocupar un espai. Participen en jornades formatives i d'intercanvi d'informació, i això els ajuda a tirar endavant les noves empreses». Palmer assegura que «a l'Ajuntament som amics de les empreses, és el nostre compromís, hi creim. Ens comprometem amb les empreses i els treballadors per consolidar el teixit i l'activitat econòmica que genera riquesa al municipi».

Aquest 2023, des del Servei de Suport a la Creació i Consolidació d'Empreses s'ha impulsat la creació de 44 noves empreses, s'han fet 509 assessoraments (pla d'empresa, màrqueting, finançament…) i atès 380 consultes. Al programa Formació Empren per a la fase inicial empresarial hi han participat 147 persones.

També s'ha treballat al relleu generacional amb el pla Reempresa. Es tracta de posar en contacte empresaris que cessen la seva activitat —generalment per jubilació— amb altres interessats a adquirir i continuar amb el model de negoci.