Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Conveni de formaciķ IFOC i Calviā 2000

Divendres, 24 de maig de 2024

CALVIÀ 2000 I L'IFOC SIGNEN UN PROTOCOL PER MILLORAR LES PRÀCTIQUES DELS DEMANDANTS DE FORMACIÓ I FEINA

10 joves compaginen treball remunerat i formació en jardineria i manteniment d'infraestructures

El gerent de l'empresa pública de serveis Calvià 2000, Andreu Barceló, i el de l'Institut Calvianer de Formació i Ocupació (IFOC), Fernando Palmer, han formalitzat aquest divendres un protocol de col·laboració adreçat a potenciar la formació pràctica dels demandants de feina i/o formació a les instal·lacions gestionades per Calvià 2000. Aquest acord, emmarcat en les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa de Calvià 2000, pretén millorar l'ocupabilitat de la ciutadania. Amb aquesta finalitat, Calvià 2000 cedirà de manera temporal zones específiques de les instal·lacions, com ara àrees enjardinades de les estacions depuradores, per fer pràctiques formatives.

El conveni estableix un marc de cooperació per fer pràctiques integrades en cursos de formació oferits per l'IFOC, particularment en àrees com jardineria i manteniment d'infraestructures. Aquesta iniciativa cerca proporcionar una experiència formativa pràctica en entorns reals, i millorar així la capacitació dels participants. Segons el gerent de l'IFOC, Fernando Palmer: “són programes mixtos en els quals hi participen 10 alumnes, en què hi ha una part que és de formació i una altra d'ocupació. És a dir, és com una formació dual, més o manco dediquen un 50% al que és la feina amb pràctiques, per la qual obté una remuneració i l'altra 50%, idò amb docents i directors que els imparteixen la formació específica de la feina que desenvolupen”.

Endemés, la col·laboració contribuirà a la promoció de l'oferta laboral en el municipi, tot destacant les oportunitats que ofereixen les infraestructures gestionades per Calvià 2000 SA. Segons el gerent, Andrés Barceló: “els al·lots venen cada 15 dies a fer el manteniment de totes les instal·lacions de la depuradora de Santa Ponça, tot i que la nostra empresa té instal·lacions al voltant de tot el municipi on és necessari ressembrar a zones verdes, poda, cura de plantes, de barreres verdes...”. Calvià 2000 facilitarà els subministraments necessaris per a les activitats, inclouen aigua, energia i altres materials específics, segons s'acordi en cada projecte. Previ al començament de les pràctiques, l'empresa pública oferirà una xerrada formativa sobre seguretat i salut laboral, normes de comportament i ús de les instal·lacions. Aquesta formació és crucial per assegurar que l'alumnat operi amb les condicions de seguretat màximes.