Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Convocatōria Premis rei En Jaume 2020

Dimarts, 24 de març de 2020

ES CONVOQUEN PER TERCER ANY CONSECUTIU ELS PREMIS REI EN JAUME AMB LA INCORPORACIÓ DE LES MODALITATS DE CÒMIC I TEATRE A LA CATEGORIA JA EXISTENT DE FOTOGRAFIA

L’objecte de la convocatòria és el d’impulsar la creació artística en diferents disciplines, fomentar l'activitat cultural del municipi i donar-ho a conèixer a la ciutadania

Podeu consultar les bases clicant damunt de la imatge o anant a l'Agenda Cultura Calvià: enllaç

Per tercer any consecutiu es convoquen els recuperats Premis rei En Jaume, sent aquesta la seva XVIII edició. L’objecte de la convocatòria és el d’impulsar la creació artística en diferents disciplines, fomentar l'activitat cultural del municipi i donar-ho a conèixer des de diversos aspectes: històric, geogràfic lúdic o natural.
Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s’estableix un tema amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre les diferents categories. Les obres presentades s’han d’adequar a la temàtica comuna, ja sigui d'una manera literal o metafòrica, excepte en la categoria de Teatre, en què el tema pot ser lliure.
Per l'any 2020, la temàtica triada és el veïnatge a Calvià, entès com a vincle que lliga els veïnats i veïnades d'un terme municipal entre ells, incloent l'urbanisme, els comerços, els espais públics, així com també els usos i costums de residents i la vida en comunitat.
Com a novetat, per aquesta edició, s'han incorporat dues categories a la ja existent de Fotografia: Còmic i Teatre. Una altra novetat respecte a anteriors edicions és que es permetrà als menors d'edat presentar-se, sempre amb autorització escrita per part dels tutors legals. Per altra banda, el jurat valorarà la presència de valors ecològics, de respecte mediambiental, de sostenibilitat o reciclatge i de manera visual o argumental en els projectes presentats.
El termini de presentació de les obres participants en les categories de Còmic i Fotografia serà del 15 al 26 de juny. El termini de presentació de les obres participants en la categoria de Teatre serà del 13 al 24 de juliol. La darrera setmana d'agost es farà la inauguració de les exposicions i el lliurament de premis es farà dins el programa d'activitats de les Festes del rei En Jaume.
Les dotacions són les següents:
- Premi rei En Jaume de Còmic: 1.200 € + publicació de l’obra + 100 exemplars per a l’autor/a.
- Premi rei En Jaume de Fotografia: 1.000 € + possibilitat d’una exposició a l’Ajuntament amb l'obra.
- Premi rei En Jaume de Teatre: 3.000 € + residència teatral + estrena amb taquilla per a la companyia.