Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Constituciķ Mesa de Seguiment Pla de Recuperaciķ

Dimecres, 15 de juliol de 2020

CONSTITUÏDA LA MESA DE SEGUIMENT DELS ACORDS DEL PLA MUNICIPAL DE RECUPERACIÓ SOCIAL, ECONÒMICA I MEDIAMBIENTAL DE CALVIÀ

S'han presentat més de mil sol·licituds als ajuts extraordinaris per al lloguer Covid-19 i fins avui s'han atorgat 735.000 euros d'ajudes d'emergència social

Avui s'ha constituït la Mesa de Seguiment dels acords de el Pla municipal de Recuperació Social, Econòmica i Mediambiental de Calvià que van signar el batle, els grups polítics amb representació municipal, les associacions hoteleres, comercials i de restauració i oci, i els sindicats majoritaris al municipi. El pla inclou mesures de protecció social, per pal·liar les necessitats bàsiques i urgents dels veïns i veïnes de Calvià; mesures de reactivació i sosteniment de l'activitat econòmica, i mesures de caràcter fiscal, amb una aposta compartida de mantenir i fomentar els llocs de treball en els sectors afectats. Les mesures estan concretades i quantificades amb un cost econòmic global de 8.898.974 euros, fet que suposa un important esforç davant una baixada d'ingressos que es calcula que serà, el 2020, d'entre 12 i 15 Milions d'euros.
El Pla inclou, a més, la creació d'un grup de treball per establir les bases de la sostenibilitat ambiental, que també es persegueix amb l'acord, amb objectius i mesures que marquin l'agenda verda per a la nova realitat, i la creació d'una mesa de seguiment, integrada per representants dels grups i entitats signants del document, que és la que s'ha constituït avui.
A la reunió, s'ha explicat en quin moment es troben les mesures que ja s'han obert per presentar les sol·licituds.
Pel que fa a les ajudes extraordinàries de lloguer a l'habitatge Covid, s'estan actualment resolent les 1.017 sol·licituds que s'han rebut, descomptant les que no compleixen amb els requisits de les bases, com no estar empadronats al municipi, contractes de lloguer no vàlids per ser de temporada, entre d'altres. La previsió és començar amb els primers pagaments abans del 30 de juliol.
Pel que fa a les bonificacions de la taxa de les Escoletes municipals, a les famílies dels 63 nins i nines que es van reincorporar el 8 de juny, se'ls compensen els 15 dies de març en què van romandre tancades, sense cobrar-los 15 dies del mes de juny. A les famílies dels infants que no han tornat a l'Escoleta i que al setembre ja s'incorporen a l'escola (75 menors), se'ls retorna la taxa d'aquests 15 dies de març, fet que suposa un total de 7.918 euros. D'altra banda, 143 famílies han sol·licitat la bonificació de dos mesos de gratuïtat (aquesta bonificació va destinada a les famílies que s'han vist afectades per una pèrdua d'ingressos a causa de la crisi del Covid-19, o han tingut problemes de contractació) .
Els ajuts d'emergència social se segueixen atorgant: fins avui, i des de l'estat d'alarma, s'han atorgat a Calvià 735.000 euros d'ajudes.
Altres mesures com la de les ajudes d'inici de curs escolar (en què es preveu que arribin els 250.000 euros enfront dels 126.000 euros previstos al principi), té en aquests moments els terminis oberts per presentar sol·licituds.
Per als ajuts a autònoms (en les quals Calvià comptarà amb 2.092.168 euros, dels quals 1.500.000 euros els aportarà l'Ajuntament, 444.955 euros els posarà el Govern dels Illes Balears, i 147.213 euros al Consell de Mallorca), del dia 22 a el 26 de juliol s'activarà el servei de cita prèvia indispensable per iniciar el procés de sol·licitud.