Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā atorga 646.884 euros en ajuts lloguer Covid

Dimarts, 13 d'octubre de 2020

PROP DE 470 PERSONES HAN REBUT LES AJUDES EXTRAORDINÀRIES AL LLOGUER DE L'HABITATGE COVID-19 PER UN TOTAL DE MÉS DE 645.000 EUROS

En breu l'Ajuntament convocarà les ajudes anuals ordinàries

L'Ajuntament de Calvià ha atorgat un total de 646.884 euros per a la línia extraordinària d'ajuts al lloguer d'habitatge Covid-19. Es tracta d'una línia de subvenció que aquest any s'ha posat en marxa a causa de la situació provocada per la pandèmia, per donar suport a les persones que han vist minvats els seus ingressos.

En total, hi ha hagut 469 persones que s'han vist beneficiades d'aquests ajuts, que han complert amb els requisits que establia la convocatòria.

Les subvencions s'han concedit per un màxim de 6 mesos, revisables de forma bimestral. En funció de les mensualitats sol•licitades, les quantitats adjudicades s'han situat entre els 648 euros i els 2.268 euros.

Les ajudes, que són compatibles amb les subvencions anuals de l'Ajuntament i les de les administracions supramunicipals, han estat de fins a un 40% del lloguer mensual per a lloguers de fins a 900 euros, i subvencions de fins a un 30% per a lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals.

Aquesta línia extraordinària d'ajuts al lloguer ha anat dirigida a persones especialment afectades per la crisi del Covid-19, que es trobaven a l'atur; en situació de ERTO; que s'han vist afectades per una reducció de jornada laboral per motius de conciliació familiar, laboral o organitzativa, amb menors al seu càrrec, o autònoms que han patit una reducció d'ingressos del 75% o que la seva activitat es va veure suspesa durant l'estat de alarma. Es tracta d'una de les iniciatives incloses en l'acord de el Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià ratificat per tots els grups polítics municipals i els agents socials i econòmics del municipi.

En breu, dins d'aquest mateix mes d'octubre, l'Ajuntament de Calvià convocarà la línia d'ajuts anuals al lloguer de l'habitatge, que compta amb un pressupost de sortida de 350.000 euros, que s'incrementarà en cas que no sigui suficient per subvencionar totes les peticions que compleixin amb els requisits. L'any passat es van beneficiar d'aquests ajuts 73 persones, per un import global de 208.517 euros.