Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ de treball del Fōrum del Turisme de Calviā

Dimecres, 21 d'octubre de 2020

REUNIÓ DEL FÒRUM DEL TURISME DE CALVIÀ

Avui s'ha reunit el Fòrum del Turisme de Calvià per fer balanç d'aquesta atípica temporada turística i per acordar una estratègia promocional de cara a la temporada de 2021, en què se centraran esforços en tres àmbits destacats: la promoció directa en els països emissors, la promoció centrada en el producte i atreure turisme nacional.
La reunió ha començat amb un minut de silenci i unes paraules de record del batle Alfonso Rodríguez Badal dedicades a Joan Mesquida, que va ser director general de Turisme i Projectes estratègics de l'Ajuntament de Calvià de 2015 a 2018.

Proposta d'estratègia de promoció de cara a 2021
De cara a la temporada turística de 2021, el batle i el director general de Turisme i Litoral de Calvià, Xavier Pascuet, han detallat la proposta de l'Ajuntament per al municipi.
L'aposta per 2021 serà la promoció directa en els països d'origen, a través de relacions públiques. Es tracta d'una experiència que ja s'ha dut a terme en el mercat alemany i que l'any que ve s'ampliarà a altres països europeus com el Regne Unit i països escandinaus. D'aquesta manera, l'esforç promocional no se centrarà exclusivament en les fires turístiques, sinó que es realitzarà d'una manera continuada en els principals països emissors de turisme i en països emergents, amb missatges directes a visitants potencials.
Una altra línia d'actuació se centrarà en promocionar producte, a més del destí, posant en valor totes les potencialitats que té Calvià per oferir experiències en diferents àmbits: turisme-esport, turisme-naturalesa, turisme-gastronomia, turisme-cultura i patrimoni.
Atraure mercat nacional serà un tecer eix sobre el qual s'actuarà per reduir l'escletxa que existeix a Calvià pel que fa al turisme internacional, del qual es té una alta dependència. Un exemple d'això és el percentatge de les pernoctacions del passat mes de juliol: del total de 234.238 pernoctacions, només el 6,76% va correspondre a turisme nacional.
Així mateix el director general ha inicidit en què se seguirà treballant perquè des del govern de l'Estat es posi en marxa una campanya de bons, que pugui compensar d'alguna manera la suspensió dels viatges de l'IMSERSO.

Balanç de temporada i control d'aforament de platges
En començar la reunió s'ha fet balanç d'una temporada que gairebé no ha tingut activitat però que ha obligat a activar, des de l'administració local, actuacions no previstes en una temporada normal, com el control de l'aforament de platges que ha obligat a reforçar la vigilància.
Xavier Pascuet ha detallat que l'esforç realitzat ha suposat la contractació de 10 persones durant dos mesos per reforçar el control de les platges en què han actuat, de manera coordinada, Policia Local, Protecció Civil i Litoral. Aquesta coordinació ha permès fer un control efectiu i no haver de desallotjar cap de les més de 30 platges que té el municipi de Calvià gràcies als tancaments d'accessos preventius que s'han dut a terme, més de 200 al llarg de l'estiu.
D'altra banda, el batle ha repassat les ajudes previstes en el Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià, acordat per l'Ajuntament amb tots els grups polítics municipals, associacions hoteleres de Calvià, sindicats i les associacions empresarials ACOTUR, ABONE i CAEB-Restauració, que ascendeix a gairebé 9 milions d'euros, i que està pràcticament al cent per cent del seu compliment.
Així mateix, ha celebrat l'anunci del Govern d'allargar un any la carència dels crèdits ISBA, tal com se sol·licitava des de Calvià, a petició de l'empresariat, i com també s'ha demanat des de Calvià per als crèdits ICO, i ha confiat que s'agilitin els ajuts a autònoms, en què l'Ajuntament de Calvià ha invertit 1,5 milions d'euros.
Finalment ha informat de la feina que s'està realitzant per optar a fons de el Pla Nacional de Recuperació i Resiliència, en la línia de presentar projectes transformadors basats en els quatre eixos marcats per la UE: transició ecològica, transició digital i competitivitat, cohesió social i territorial, i igualtat. Un dels projectes en què s'està treballant, per exemple, és en la reconversió de la zona madura de Magaluf amb el projecte de renovació del seu front litoral.
Per part de l'equip de govern de l'Ajuntament, a més del batle i el director general de Turisme, han assistit la tinenta de batle Nati Francès, i la regidora Marga Plomer.

El Fòrum de Turisme de Calvià
El Fòrum de Turisme de Calvià, creat el 2016, es constitueix com un espai de debat, de diàleg i de col·laboració entre tots els agents directament vinculats amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvià. Les seves funcions principals giren al voltant de l'anàlisi d'assumptes relacionats directament amb l'activitat turística que es desenvolupa en el municipi de Calvia i l'emissió d'informes i recomanacions sobre aquest tema amb un caràcter merament consultiu i no vinculant.
Integren el Fòrum: el batle i regidors implicats en matèries turístiques, el director general de Turisme de Calvià, els grups polítics amb representació municipal a Calvià, la Cambra de Comerç, el Foment del Turisme, la Fundació Calvià 2004, les associacions hoteleres del municipi, federacions i agrupacions empresarials (comerç, restauració, oferta complementària, oci i serveis), UGT i CCOO (sindicats amb representació majoritària al municipi), la UIB, representants veïnals de les zones de major activitat turística i organitzacions de consumidors, entre d'altres .