Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Futures Unitats de Salut de Peguera i Son Ferrer

Dimecres, 22 de març de 2022 

LES NOVES UNITATS BÀSIQUES DE SALUT (UBS) DE SON FERRER I PEGUERA TINDRAN MÉS DEL DOBLE DE CONSULTES QUE ELS CENTRES ACTUALS

Entre les dues UBS tenen més de 8.000 usuaris

        

Les futures unitats bàsiques de salut (UBS) de Son Ferrer i Peguera comptaran amb vint-i-una consultes de medicina i infermeria, onze més que als centres actuals. Es tracta d’un augment considerable a les dues instal·lacions, que millorarà notablement l’atenció a la ciutadania dels dos nuclis urbans del municipi de Calvià. Ara mateix, entre les dues UBS tenen adscrits més de 8.000 usuaris.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han visitat els solars municipals, l’ús dels quals ha cedit l’Ajuntament al Servei de Salut de les Illes Balears, i han conegut els concursos d’ideesd’ambdós edificis, que compten amb un pressupost de 8,3 milions d’euros.
També hi han assistit, per part de l’Ajuntament, la tinenta de batle de Cohesió Social, Nati Francés; la regidora de la zona de Peguera, Olga Granados, i el regidor de la zona de Son Ferrer, Alfonso Molina, així com els regidors Marga Plomer i Rafel Sedano. Per part de la Conselleria, hi han assistit el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

El batle ha agraït l'impuls de la Conselleria de Salut a l'Atenció Primària, del qual Calvià se'n veurà beneficiat amb les noves UBS de Peguera i Santa Ponça. "El Govern escolta i cerca solucions, i noltros l’acompanyam amb la cessió dels dos solars", ha dit Alfonso Rodríguez Badal, que ha qualificat com a extraordinària notícia els nou centres que dignificaran els espais per atendre la ciutadania.
La nova UBS Son Ferrer serà entre els carrers de Ca’n Ferrer, del Pit-roig i del Colom. Tindrà 1.571 metres quadrats de superfície construïda, la qual cosa significa una millora notable pel que fa a instal·lacions i accessibilitat respecte del centre actual. Es preveu que disposi d’una zona amb dotze consultes, set més que l’actual centre. En concret tindrà tres consultes de medicina, tres d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica, una de treball social, una de psicologia, una de farmàcia i una consulta polivalent.
A més d’aquestes consultes també disposarà d’una zona de cures i tècniques especials (amb una sala de cures i una sala de cirurgia menor), una zona d’extracció, una unitat d’atenció a la dona (amb una consulta de comare i una sala), una consulta de fisioteràpia i una unitat de salut bucodental amb quatre consultes.

Per la seva banda la futura UBS Peguera estarà ubicada en el carrer de Monte, 10 (cantonada amb el carrer de la Romana). Tindrà 1.317 metres quadrats de superfície construïda i es preveu que disposi d’una zona amb nou consultes, quatre més que l’actual centre. En concret tindrà tres consultes de medicina, tres d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent.
A més també disposarà d’una zona de cures i una de cirurgia menor, una zona d’extracció, i una unitat de salut mental amb tres consultes.