Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Gratuītat de l'educaciķ 0-3 anys

 Calvià, 15 de setembre de 2023

CALVIÀ AMPLIA LA GRATUÏTAT DE L'EDUCACIÓ 0-3 A TOTA LA JORNADA LECTIVA I MANTENDRÀ OBERTES LES ESCOLETES TOT L'ANY

500 menors es beneficiaran de la mesura des de setembre, en el que suposa una aposta decidida de l'Ajuntament per la família i la conciliació laboral 

Àudio i video

Calvià amplia l'educació de franc 0-3 a tota la jornada lectiva. En la línia de l'anunci de la presidenta del Govern balear, Marga Prohens, que garanteix la gratuïtat de 4 hores lectives al dia, l'Ajuntament assumeix la despesa de la resta de la jornada fins a assolir les 8 hores. De la mateixa manera, l'equip de Govern que encapçala el batle Juan Antonio Amengual amplia de deu a dotze mesos el servei d'escoletes per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral els mesos de juliol i agost, període estival que no estava cobert fins ara. Vol així el consistori donar suport a les famílies en el municipi més turístic de les Balears, i permetre que els calvianers puguin compaginar la temporada alta amb la bona cura dels més menuts. 

A més a més, l'Ajuntament de Calvià subvencionarà el 25% del capítol destinat a l'alimentació, que inclou dos berenars i una menjada diària. D'aquesta manera, les famílies només hauran d'abonar 90 euros mensuals per aquest concepte. En tot cas, aquelles persones que no comptin amb prou recursos podran sol·licitar les ajudes corresponents a la Conselleria d'Educació, que té en compte la gratuïtat total en aquest apartat per a les famílies necessitades. Les mesures, que s'implementen aquest mes de setembre, són d'aplicació a la xarxa de 10 escoletes municipals, que ofereixen gairebé 500 places (492 en total). De cara a exercicis posteriors es garantirà la disponibilitat dels fons necessaris per mantenir la gratuïtat 0-3 mitjançant la corresponent dotació recollida en els pressupostos anuals del municipi. 

Jaime Bujosa —tinent de batle d'Educació— ha assenyalat que «amb aquest esforç volem ajudar les famílies de Calvià, a totes, sigui quina sigui la composició, ja que el problema de la conciliació laboral és comú a totes». Per això, l'Ajuntament fa feina en activar mesures de suport a la família que siguin «reals, efectives i amb continuïtat en el temps». 

L'equip de Govern municipal ha fet feina en aquesta qüestió des de l'inici del present mandat per donar amb la forma d'assumir la despesa enguany, i facilitar així la vida dels calvianers que tenen infants en edats primerenques. El compromís de l'equip de govern és, segons ha expressat Bujosa en roda de premsa, continuar avançant «amb passa ferma» en aqueix mateix camí durant els anys que venen.