Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nou Pla Municipal d'Hābits de Vida Saludables

Dimarts, 19 de desembre de 2023

CALVIÀ AMPLIA EL PLA MUNICIPAL D'HÀBITS SALUDABLES PER PROMOCIONAR EL BENESTAR DELS CALVIANERS

L'Escola Municipal d'Hàbits Saludables oferirà tallers, conferències i propostes educatives per a un canvi d'estil de vida

El consistori impulsarà estratègies com l'entrenament de la força muscular destinat a cambreres de pis

L'Ajuntament de Calvià anuncia un nou Pla Municipal d'Hàbits de Vida Saludables, un projecte integral que cerca cultivar un estil de vida que proporcioni benestar i prevengui malalties cròniques i que lluiti contra la vida sedentària mitjançant la promoció de l'activitat física, la mobilitat activa i el transport sostenible. El pla també planteja en un futur pròxim propostes originals que inclouran sessions d'activitat física post laborals, o programes vinculats a Ciutats Amigues de la Infància, entre d'altres.

El 2024, Calvià es compromet a enfortir el benestar físic i mental dels calvianers amb mesures estratègiques com són la reducció de mals hàbits, programes personalitzats i la creació d'una Escola Municipal d'Hàbits Saludables. Aquesta escola oferirà assessories d'exercici físic, nutrició i benestar emocional, a fi de promoure un enfocament integral de la salut en qualsevol etapa de la vida. Entre altres funcions, l'Escola Municipal d'Hàbits Saludables implementarà l'any que ve la prescripció de ioga per a la salut mental, la prescripció d'entrenament de força muscular destinat a cambreres de pis i s'incrementaran els Tallers d'Hàbits Saludables, amb jornades intergeneracionals, jornades per a cuidadores, etc.

Els residents a Calvià podran beneficiar-se de tallers i conferències especialitzades que aborden temes crucials com l'activitat física, la nutrició, la gestió emocional i el descans. Per exemple, el Pla inclou tallers d'educació alimentària amb la participació del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB). A més a més, es potenciarà l'alimentació conscient i saludable i es fomentarà la compra a mercats locals. Dins del Pla Municipal d'Hàbits Saludables, s'ha creat la Unitat Activa d'Exercici Físic a Calvià on s'ha posat en marxa, juntament amb els centres de salut de Calvià, el programa B@les, un programa de promoció i prescripció d'exercici físic per a persones amb sobrepès/obesitat i inactives, orientat a reduir els nivells de comportament sedentari i augmentar els nivells d'activitat física de la població adulta. La implantació d'aquesta Unitat s'ha dut a terme mitjançant la coordinació entre professionals sanitaris, educadors físics esportius i les institucions de les Illes Balears (Govern de les Illes Balears, Conselleria de Salut, Col·legi Oficial de Llicenciats d'Educació Física, COLEF).

La divulgació sobre hàbits saludables a través de conferències de salut a Calvià que es varen dur a terme l'any passat va ser un èxit de participació. El 2024 es continuarà amb la segona edició, amb l'oferta de difusió de coneixements professionals a càrrec d'experts en salut, que cada dos mesos dissertaran sobre temes com el sòl pelvià, la relació de la microbiota amb la salut mental o com poden ajudar els hàbits saludables a afrontar els canvis en l'etapa de la menopausa. Alguns dels ponents prevists són Gemma Bes (Nutricionista de la Rafa Nadal Academy), María Rossich (Llicenciada en Ciències de l'Activitat física i esports i entrenadora personal), Alfonsina Ballester (Dra. Biomedicina, Bioquímica i Psiconeuroinmunoendocrinòloga) o Gisela Pitura (nutricionista i guia holística). Aquestes expertes compartiran els seus coneixements per afavorir un aprenentatge significatiu que permeti aplicar els seus consells a la vida diària.

A partir del mes d'abril començarà un mapatge per identificar els actius de Calvià, és a dir, aquells recursos que donen benestar a la ciutadania, com poden ser associacions i en general qualsevol factor o recurs que millora la capacitat dels calvianers per mantenir i preservar la salut i el benestar. En l'actualitat el Ministeri de Salut té el web https://localizasalud.sanidad.gob.es/ en el qual, per ara, s'hi inclouen dotze registres d'entitats que contribueixen al benestar en el municipi. Es tracta de deu associacions de gent gran, el Palau Municipal d'Esports Melani Costa i la Piscina municipal de Santa Ponça.