Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

David Diéguez guanya els Premis rei En Jaume

Divendres, 26 d'octubre de 2018

DAVID DIÉGUEZ RODRÍGUEZ, GUANYADOR DELS PREMIS REI EN JAUME DE FOTOGRAFIA 2018

El lliurament ha tingut lloc en l'acte d'inauguració de l'Exposició de les 38 obres presentades al veterà certamen cultural que s'acaba de recuperar

L'obra Holi de colors, de David Diéguez Rodríguez, ha estat la fotografia guanyadora del Premi rei En Jaume de Fotografia 2018 en la seva categoria Color per la seva 'cromatisme i expressivitat', segons ha destacat el jurat dels premis que s'han reconegut aquesta tarda en un acte celebrat a l'Ajuntament de Calvià. Els guardons en les categories Blanc i negre i Nocturna han quedat deserts, però el jurat ha concedit una menció especial -en la categoria Blanc i negre- a l'obra La reina mora cerca al seu contrincant, de Bernat Carrot Calvayrac, per la seva 'resolució tècnica, moviment i expressió de festa de la imatge '.
El batle Alfonso Rodríguez Badal i la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès, han lliurat els diplomes i un xec de 1.000 euros al guanyador, en l'acte en què també s'ha inaugurat l'exposició de les obres participants en els Premis rei en Jaume de Fotografia 2018. En total, al certamen, dedicat en aquesta edició a la temàtica de les Festes del rei en Jaume, s'han presentat 39 obres de 8 participants.
L'Ajuntament de Calvià ha recuperat enguany un dels certàmens més ben reconeguts del panorama cultural de les illes, per estimular la creació artística i donar a conèixer la riquesa del municipi des del punt de vista històric, lúdic, geogràfic, natural, etc. En cada convocatòria s'establirà una temàtica específica amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre totes les obres presentades. Aquest guardó va néixer el 1971 amb el nom Premis Calvià. Després de diferents etapes en què es van anar afegint modalitats i vinculant a les festes del Desembarcament, van deixar de convocar-després de 2011.
El jurat ha estat format per Maria Sebastián Sebastián, professora d'Història de l'Art de la UIB; Marina Planas Antich, llicenciada en Comunicació Audiovisual, fotògrafa i gestora cultural del Centre Cultural Casa Planas, i Ricard Llorens Huc, fotògraf i tècnic de laboratori fotogràfic.